Meteoroloji'den 'yüksek sıcaklık' uyarısı

Sıcaklık iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Meteoroloji, "yüksek sıcaklık uyarısında" bulundu. Bugün hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. İlgililer yüksek sıcaklığa karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile zamanla doğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış

Yağışların; Edirne, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hava sıcaklığının; yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (32)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (36)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (32)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ilçeleri parçalı ve çok bulutlu (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (34)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (32)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (38)

Bölgeler

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Çanakkale ve Balıkesir ile gece saatlerinde İstanbul çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir'in kuzey ilçeleri (Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa ve Foça) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in yüksek kesimleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir