Meteoroloji'den "yüksek sıcaklık" uyarısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Meteoroloji, Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Ağrı, Kars, Iğdır ile Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. 

Yüksek sıcaklık
Meteoroloji, Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (32) 
ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla az bulutlu. (35) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33) 
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (32) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (29) 
SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (27) 
ERZURUM: Az bulutlu ve açık. (27) 
DİYARBAKIR: Açık. (38) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Az bulutlu ve açık. 
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara'nın kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Kastamonu ile Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Orta Karadeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, Ağrı, Kars ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçecek.