Meteorolojiden fırtına uyarısı

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta fırtına bekleniyor. D. Akdeniz'de de perşembe ve cuma günü için kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi. Marmara Bölgesi'nin ise akşam saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine gireceği bildirilirken Antalya ve Muğla'da da sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat için fırtına ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak Türkiye'yi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle rüzgar Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde yarın ve cuma günü akşam saatleri arasında, saatte 50-70, zaman zaman da 60-90 kilometre hızında kuvvetli fırtına şeklinde esecek. 

Kuvvetli rüzgar ve fırtına ulaşımda aksamalara, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar örtüsü olan alanlarda ani kar erimesi gibi olumsuzluklara neden olabileceği için bu tür olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Akdeniz'de de fırtına bekleniyor

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'de yarın ve cuma günü için kuvvetli fırtına beklendiğini bildirdi.

Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz ve Toroslar'da, yarın akşam saatlerinden cuma öğle saatlerine kadar güney ve güneybatıdan kuvvetli fırtınanın beklendiği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlar ve yetkililerin çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Antalya ve Muğla'da sağanak yağışlı hava

Antalya ve Muğla çevrelerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, son değerlendirmelerde perşembe günü öğle saatlerinden sonra Antalya ve Muğla'nın batı ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. 

Antalya ve Muğla'da görülecek yağışla rüzgarın da güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Antalya ve Muğla'daki yağış sonrası ulaşımda aksama, sel, su baskını, yıldırım ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuluyor.

Marmara soğuk hava dalgasının etkisine giriyor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi'nin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde kuvvetli yağmur ve kar yağışları ile zamanla fırtınanın etkili olacağı  öngörülüyor.

 Yarın bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un batı ilçelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Cuma günü ise Marmara bölgesinin tamamının yağışlı geçmesi, yağışların, bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya,Yalova'da yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı, rüzgarın ise bölge genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü, bölge genelinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy ilçelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Pazar günü ise Marmara genelinin yağışlı geçeceği, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da  beklenen hava durumu

İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Perşembe akşam saatlerinden cuma öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar İstanbul'un kıyı kesimlerde hafif bir örtü, iç ve yüksek kesimlerinde 5-15 cm civarında bir örtü meydana getireceği tahmin ediliyor.

Mersin'de sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, son değerlendirmelerde Mersin çevrelerinde görülen yağışların, akşam ve gece saatleri arasında Mersin, Tarsus, Erdemli ve Çamlıyayla'da aralıklı ve yerel olarak kuvvetleneceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, Mersin'deki yağış sonrası sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir