Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ile ağaç veya direk devrilmesine karşı dikkatli olmaları istendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - İstanbul, Bursa, İzmir, Zonguldak ve Edirne'nin de aralarında bulunduğu bazı illerde bugün ve yarın kuvvetli yağışın etkili olabileceği uyarısı yapıldı.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara'nın Güney ve Doğusu, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor.
Kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların ve ilgililerin muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ile ağaç veya direk devrilmesine karşı dikkatli olmaları istendi.
 
Deniz ulaşımına lodos engeli
 
İDO hava muhalefeti nedeniyle Bursa-Yenikapı-Kadıköy seferi geçici olarak durdurdu. Bu sabah saat 09.30'da yapılması planlanan Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferi lodos nedeniyle yapılamadı.

Öte yandan, Bursa hattında yaşanan yoğunluk nedeniyle, yalnızca yaya yolculara yönelik ve bugün geçerli olmak üzere ek sefer düzenlendi.

Sefer, Armutlu ve Armutlu Tatil Köyü'ne uğramalı ve koltuk numarasız olarak, 12.30 Bursa, 13.00 Armutlu, 13.15 Armutlu Tatil Köyü'nden hareketle, Yenikapı-Kadıköy-Bostancı şeklinde gerçekleştirilecek.

Bursa'da lodos çatıları uçurdu
Bursa'da etkili olan, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçarken, onlarca araç zarar gördü.
Lodos, Kemerçeşme Mahallesi Toprak Sokak'taki bir evin duvarının yıkılmasına da neden oldu.
Duvardan kopan parçalar, Davut Erber'e ait müstakil evin üzerine düştü. Duvarın çöktüğü sırada yatak odasında olan Erber, güçlükle dışarı çıkmayı başardı.
İzmir'de metrekareye 27,4 kilogram yağış düştü
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, saat 16.00 itibarıyla son 24 saat içinde kent merkezine 27,4 kilogram yağış düştü.
Bu sürede metrekareye düşen yağış miktarı Bergama'da 46,6 kilogram, Kemalpaşa'da ise 40,2 kilogram oldu.
Bölgeyi etkisi altına alan yağışların İzmir, Aydın ve Manisa'da sabah saatlerine kadar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde süreceği bildirildi.
Vatandaşlar su baskınlarına karşı uyarıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir