”Metrekareye 50 kg yağış düşecek”

Yıldırım, yağışın hafta sonu, aralıklı gök gürültülü sağanak şeklinde devam edeceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bu akşam saatlerinde etkili olacak yağışın, metrekareye 50 kilogram civarında düşmesinin beklendiğini söyledi.

Yıldırım, bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Tekirdağ genelinde çok bulutlu yağış beklendiğini belirtti.

Yaptıkları ölçümlere göre, son 2-3 günde meydana gelen yağışın 1,5 katını beklemediklerini ifade eden Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde metrekareye düşen yağış miktarı 200 kilogramın üzerindeydi. Bu akşam saatlerinde etkili olacak sağanak yağışın metrekareye 50 kilogram civarında düşmesi bekleniyor. Bu miktar bazı bölgelerde biraz daha az veya daha çok olabilir" dedi.

Yağışın hafta sonu, aralıklı gök gürültülü sağanak şeklinde devam edeceğini söyleyen Yıldırım, hava sıcaklığının Cumartesi günü 25, Pazar günü 23 derece hissedileceğini belirtti.

Yıldırım, İstanbul'da Pazartesi günü yağış beklenmediğini dile getirdi.

Denizlerdeki durum

Yıldırım, hafta sonu Çanakkale çevresinde ve Batı Karadeniz açıklarında kuvvetli fırtına beklendiğini belirtti.

Rüzgarın saatteki hızının bu bölgelerde 50-60 kilometre hissedileceğini ifade eden Yıldırım, rüzgarın kuzeydoğu yönünden beklendiğini söyledi.

Yıldırım, bu bölgelerde tekneleriyle denize açılanları, önümüzdeki 2-3 gün içinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tekirdağ'da yağışlar başladı

Tekirdağ'da, yağışlar hafif şekilde kendini hissettirmeye başladı.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Tekirdağ kent merkezi ve çevre ilçelerde hafif şekilde görülmeye başlayan yağışların, bu gece ve yarın şiddetini artırmasının beklendiği kaydedildi.

Bu arada, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Meteoroloji İl Müdürü Ahmet Doğan'ın, Valilik binasında bir toplantı yaparak olası sel ve su taşkınlarına karşı alınan tedbirleri bir kez daha gözden geçirdikleri bildirildi.

Tekirdağ Belediyesi'nden yapılan duyurularda da, halk sel ve su taşkınlarına karşı uyarılıyor.