Metro Turizm, hisse ihracı için başvurdu

SPK Haftalık Bültenine göre; Metro Turizm halka açılma amacıyla hisse senedi ihracı başvurusunu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret A.Ş ile Osmanlı Menkul Değerler A.Ş, halka açılma amacıyla hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Haftalık Bültenine göre, Kapital Yatırım Holding 45 milyon 750 bin TL bedelli hisse senedi, Global Yatırım Holding A.Ş 274 milyon 965 bin nominal değerli tahvil, VTB Capital Plc de 1 milyar 833 milyon 100 bin lira nominal değerli tahvil ihracı için SPK'ya müracaat etti.

Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş, Baysan Trafo Kazanları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Baysan Trafo Radyatörleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Anadolu Grup Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş de, kayıtlı sermaye sistemine geçmek veya tavan yükseltmek amacıyla kurula başvurdu. Bu şirketlerin yeni kayıtlı sermaye tavanı 50 milyon TL olarak belirlendi.

Akbank T.A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu da, Yatırım Fonu Katılma Payı ihracı nedeniyle Kurula başvuru yaptı.

Bu arada SPK, Körfez Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin "Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş." unvanlı gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesi talebine de onay verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir