Meydanlarda kitap okutulacak

Türk Kütüphaneciler Derneğince, okuma alışkanlığına karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla yarın 46 kentteki 53 meydanda kitap okutulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Kütüphaneciler Derneğince, "48. Kütüphane Haftası" kapsamında okuma alışkanlığına karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla yarın 46 kentteki 53 meydanda kitap okutulacak.

Dernekten yapılan açıklamada, yarın 12.30-13.00 saatleri arasında 46 şehirdeki 53 meydan ve Lefkoşa'da, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için kütüphaneciler, bilgi ve belge yönetimi bölümü öğrencileri, akademisyen, yazar, çizer, yayıncı ve okurlar kitap okuyacak.
48. Kütüphane Haftası kapsamında, İstanbul'da Beyoğlu Galatasaray Lisesi önü, İstiklal Caddesi, Taksim ve Üsküdar Şemsipaşa Meydanı Radar Kulesi önünde düzenlenecek etkinliğe, Okul Kütüphanecileri Derneği, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, Çocuk Vakfı, Edebiyatçılar Derneği, BUĞDAY Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Bir Dolap Kitap, Çizgi Roman Okurları Platformu, Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Atölyesi ile Türkiye'nin birçok üniversitesinde okuyan toplum gönüllüsü gençler destek verecek.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir