Mezarlıkta patlayıcı bulundu

İstanbul'da Terör örgütü PKK yönelik bir operasyonda gözaltına alınan kişilerin ifadeleri doğrultusunda Kozlu Mezarlığı'nda patlayıcı madde araması başlatıldı. Mezarlıkta 500 el bombasına eşdeğer patlayıcı madde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - Terör örgütü PKK yönelik bir operasyonda gözaltına alınan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda Kozlu Mezarlığı'nda patlayıcı madde araması başlatıldı. Terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin ifadeleri doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile bomba imha uzmanları, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki Kozlu Mezarlığı'nda arama çalışması başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Kozlu Mezarlığı'nda ele geçirilen 15 kilogram patlayıcının 11 kilogramının A4, 4 kilogramının da RDX tipi olduğunun sanıldığını belirterek, "Uzman arkadaşlara sordum. A4'lerin toplamı 500 tane el bombası eşdeğerinde olduğu belirtildi" dedi. Kozlu Mezarlığı'na gelerek aramalara ve ele geçirilen patlayıcı maddelere ilişkin bilgi alan Çapkın, mezarlıktan ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Çapkın, şunları kaydetti: "Öncelikle geçmiş olsun diyoruz. Bu nerede patlayacaksa oradaki insanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Miktar olarak baktığımızda 15 kilogram patlayıcı. 11 kilogramı ayrı bir çeşit, 4 kilogramı ayrı çeşit. Laboratuvar incelemeleri henüz yapılmadı ama görünüş olarak 4 kilogramı RDX gibi, 11 kilogramı da A4 gibi görünüyor. 5 ayrı patlayıcı yapılabilecek kapasite 5 ayrı düzenek var. Bir de el bombası var. Uzman arkadaşlara sordum. A4'lerin toplamı 500 tane el bombası eşdeğerinde olduğu belirtildi. Şimdilik söyleyeceklerimiz bunlar. Polisin aylar, yıllar süren çalışmaları sonucu gerçekleşti. Bu konuda 15 kişi gözaltında. Çalışmalar sürüyor" diye konuştu.


Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, mezarlığın girişinin bulunduğu 10. Yıl Caddesini Topkapı'dan itibaren çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapattı.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir