MGK'dan 'terörle mücadeleye devam' mesajı

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde, terörle mücadelenin bütün unsurlarıyla sürdürülmesi yönündeki kararlılık vurgulandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, "Ülkemizin birliğine, bölünmez bütünlüğüne, ulusun yaşama hakkına ve huzuruna kasteden bölücü terör örgütü ve yandaşlarının, devletimizin ve ulusumuzun azmi ve dayanışması karşısında amaçlarına ulaşamayacakları bir kez daha vurgulanarak, terörle mücadelenin bütün unsurlarıyla sürdürülmesi yönündeki kararlılık ifade edilmiştir" denildi.

MGK Genel Sekreterliği'nin yayımladığı bildiride, MGK'nın olağan toplantısının İstanbul'da yapıldığı belirtildi. Toplantıda, ülke genelindeki asayiş ve güvenlik durumunun ele alındığı belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde başlayan ve Rusya Federasyonu'nun müdahalesiyle birlikte geniş çaplı bir silahlı çatışmaya dönüşen gelişmeler ile söz konusu çatışmanın sona erdirilmesini teminen yapılan girişimler ayrıntılı biçimde ele alınmıştır.

Türkiye, öteden beri Güney Kafkasya'daki ihtilafların ilgili ülkelerin toprak bütünlükleri temelinde barışçı yöntemlerle çözülmesi gerektiğini savunmuştur. Bu anlayıştan hareketle söz konusu ihtilafların çözümüne katkıda bulunulmasına devam edilmesinde mutabık kalınmıştır.

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin olarak, kapsamlı müzakerelerin 3 Eylül 2008 tarihinde başlatılması kararı ışığında, çözümün temel unsurları ayrıntılı biçimde ele alınmıştır. KKTC ile sürdürülen yakın işbirliği ve dayanışmanın, müzakere sürecinde de büyük bir hassasiyetle devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır."