MHP Genel Merkezi'ne araçlı saldırı girişimi

Bahçeli’nin binada olduğu sırada bir kişi, arabasıyla MHP Genel Merkezi’ne girmeye çalıştı. Şüpheli şahıs gözaltına alındı, otoparka çekilen araçta ise bomba araması yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkez binasına otomobili ile girmek isteyen kişiye güvenlik görevlileri müdahale etti. Şüpheli şahıs etkisiz hale getirilip gözaltına alındı, otoparka çekilen araçta ise dedektör köpekle bomba araması yapıldı.

Bahçeli’nin Konya’da düzenlenecek Türkçe Mitingi’ne hareketinden kısa bir süre önce düzenlenen saldırı girişi sonrası, MHP güvenlik önlemlerini artırdı. Saldırganın gözaltına alınması sırasında “Beni öldürecekler” dediği duyuldu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Konya’da düzenlenecek “Türkçe Mitingi”ne hareket öncesinde parti genel merkezine geldi. Saat 12.00’de Konya’daki mitinge hareket için hazırlıklar devam ederken, UNO markalı araçla gelen bir kişi, arabasıyla MHP Genel Merkezi’ne girmeye çalıştı.

Aracını hızla genel merkez binasına doğru sürdüğü belirtilen saldırganın giriş kapısının önünde bulunan abidelerde güvenlik güçleri tarafından durdurulduğu öğrenildi. Bina önünde hasar meydana gelirken, saldırı sırasında bazı güvenlik görevlilerinin hafif şekilde yaralandığı ifade edildi. Emniyet birimleri saldırganı etkisiz hale getirdiği sırada, “Beni öldürecekler” diye bağırdığı kaydedildi.

"Enteresan olanı saldırının biz hareket etmeden kısa bir süre önce gerçekleşmesi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ANKA’ya yaptığı açıklamada, saldırganın MHP teşkilatı ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Bize yabancı olduğu halde MHP Genel Merkezi’ni bilen birisiydi. Güvenlik güçleri, şahsı binanın girişindeki abidelerin önünde durdurdu, aksi takdirde içeri girecekti. Enteresan olanı Konya’ya miting için hareket etmeden kısa bir süre önce gerçekleşmesidir. Biz Konya için saat 12.00’de yola çıkacaktık olay da 10 dakika öncesinde gerçekleşti” diye konuştu.
Olayın ardından araç güvenlik görevlileri tarafından MHP Genel Merkezi’nden uzaklaştırıldı. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri araçta ve MHP Genel Merkezi’nde aramalarını sürdürüyor.

Güvenlik önlemleri arttırıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olay hakkında bilgi aldıktan sonra Konya mitingi için hareket etti. Edinilen bilgiye göre, saldırı sonrasında miting konvoyunda ve MHP Genel Merkezi’nde güvenlik önlemleri artırıldı.

MHP Lideri'nin Konya Mitingi'nde saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Bahçeli'den ilk yorum: O bir meczup

Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkçe Mitingi" için Konya'ya gelen Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde yaşanan olaya ilişkin "O bir meczup. Saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı" dedi.

Bahçeli, araçta bomba bulunup bulunmadığıyla ilgili başka bir soru üzerine de "Şimdilik yok'' dedi.