“MHP ile seçim ittifakı düşünmüyoruz”

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçimleri yüzde 50'nin üstünde oy alarak kazanmayı beklediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Geçen dönem MHP'den aday olan, 30 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçimleri yüzde 50'nin üstünde oy alarak kazanmayı beklediğini belirterek, eski partisiyle bir seçim ittifakı düşünmediklerini söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Yavaş, MHP ile yeni partisi CHP arasında herhangi bir seçim ittifakının olmayacağını belirterek, "Çünkü zaten geçen seçimde alınan yüzde 27 oyda hem MHP'nin taban oyu var, hem de CHP ve AKP'lilerin oyu vardı. Dolayısıyla geçen seçimde projelerime destek veren insanlardan, yönetim tarzımı beğenenlerden ve gerek MHP gerekse AKP'den oy alarak, yüzde 50'inin üstüne çıkacağımı düşünüyorum" dedi.

Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde su ve ulaşım fiyatlarında çok büyük indirimler yapacaklarını, fakir semtlerdeki kişilerin çocuklarının iyi eğitim almaları için servis ücretlerini ödeyeceklerini,  dershaneler kapatıldığında boşa çıkacak öğretmenleri açacakları etüt merkezlerinde fakir aile çocukları için istihdam edeceklerini belirtti.

“Gökçek, kendi başına karar veriyor”

Ankara'nın en büyük eksikliğinin yönetim sorunu olduğunu, Gökçek'in hiçbir kesimle işbirliği yapmadan kendi başına karar verdiğini savunan Yavaş, bu tür bir anlayış içinde olmayacağını ifade etti.

Yavaş, kentin bir başka önemli sorununun ulaşım olduğunu, bunu çözmek için ilave metrolar ve monoraylı sistemler kuracaklarını, bu çerçevede beş yeni raylı sistemi hayata geçireceklerini, ayrıca son dönemde ciddi sorun haline gelen çarpık kentleşme konusunda çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Daha önce belediye başkanlığı yaptığı ve hafta sonu turizmi için önemli bir merkez haline getirdiği Beypazarı'nın halkının gelir düzeyinin turizmle çok arttığını hatırlatan Yavaş, Ankara'da hane halkı gelir düzeyinde Çankaya'nın birinci, Beypazarı'nın ise ikinci sırada geldiğini belirtti. AB'nin yerel kalkınma modeli olarak Türkiye'de Beypazarı'nı örnek gösterdiğini de ifade eden Yavaş, Ankara için de turizmi bu çerçevede yerel değerleri öne çıkartarak planlayacaklarını kaydetti.

Gökçek'in belediye imkanlarını kullanarak haksız bir rekabet içinde olduğunu savunan Yavaş, yerel seçimlerin Gökçek ve AKP eliyle genel seçim atmosferine dönüştürüldüğünü kaydederek, "Halbuki 20 yıldır belediye başkanlığı yapan birisi hizmetleri ile oy istemelidir. Ama halkın ondan bıktığını ve istemediğini bildiği için özellikle Başbakan'ın arkasına saklanarak oy istiyor" diye konuştu.

2009’da yüzde 26.9 oy almıştı

Yerel seçimleri 2009'da Ankara'da AK Parti adayı Melih Gökçek yüzde 38.5 ile kazanmış; MHP adayı Yavaş yüzde 26.9 oy almıştı. CHP'nin oy aranı ise yüzde 31.5 idi.

Gökçek, 1994 yerel seçimlerinde kazandığı Ankara belediye başkanlığını kesintisiz 20 yıldır sürdürürken, bu seçimlerde son kez aday olduğunu açıkladı. Yavaş ise 1999 ve 2004 seçimlerini kazanarak iki dönem üst üste Ankara'nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanlığı yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir