MHP'den 4 aşamalı çözüm planı

MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ile Mehmet Şandır, yemin krizine ilişkin CHP ve AKP gruplarını ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP, yemin ve boykot kriziyle ilgili 4 aşamalı öneri paketi önerdi.

MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ile Mehmet Şandır, ilk olarak CHP Grup başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile görüştü. Şandır ve Vural, CHP grup başkanvekillerini ziyaretinin ardından AKP grup başkanvekilleriyle de bir araya geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yemin ve boykot kriziyle ilgili 4 aşamalı öneri paketini AKP grup başkanvekillerine de ilettiklerini söyleyen Şandır, şunları kaydetti:

"Teklifleri arkadaşlarımız zaten grup konuşmasından dinlemişler. Bir daha sohbet ettik. Yemin krizinin bitmesini istiyoruz. MHP olarak milli iradenin tecelli etmesini ve meclisin çalışmasını, meclis ortamlarının teşkil edilmesini önemsiyoruz.

Bu yemin krizinin bitmesi yönünde her iki partiye, tutuklu milletvekillerinin haklarını savunacak bir ortak bildirinin yapılması için gerekiyorsa bir komisyon kurulmasını genel başkanımız teklif etmişti. Bunu arkadaşlarımızla tekrar konuştuk. Kendi takdirleri. Bugün meclis başkanının da Sayın Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede umut ediyoruz ki bu yönde adım atılır ve bu yemin krizi biter, meclisimiz milli iradenin tecellisi doğrultusunda görevini yapar, görevine başlar.

MHP Grup Başkanvekilleri olarak bizler buna katkı vermeye çalışıyoruz. Bunun gerçekleştirilmesini sağlamaya gayret sarf ediyoruz."

Kılıçdaroğlu, Çiçek'ten randevu istedi

Bu arada CHP'den yapılan açıklamada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Çiçek'ten randevu istediği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir