”MHP'nin ipini iç ve dış odaklar kesemez”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingdeki konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AFYONKARAHİSAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hiçbir iç ve dış odağa, sermayeye ve medyaya boyun eğmediklerini belirterek "MHP'nin ipini iç ve dış odaklar kesemez" dedi.

Bahçeli, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingdeki konuşmasında, MHP'nin kapalı kapılar ardında değil, milletin hür iradesiyle kurulduğunu ifade etti.

Hiçbir iç ve dış odağa, sermayeye ve medyaya boyun eğmediklerini belirten Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, (iktidarı bırakıp kaçanların, ülke yönetimine talip olmaması gerekiyor) diyormuş. Başbakan bazı konuları belki de siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Hangi kapılar arkasında, hangi karanlık odalarda, hangi karanlık ilişkilerle nasıl iktidar olduğunu bir hatırlarsan, MHP'siz bir hükümetin de senaryosunu çok iyi anlarsın.

MHP şunu yapmıştır; milletimizin güzide evlatlarının kurduğu milliyetçi bir parti olarak, Allah'ın izniyle hangi güçte olursa olsun, hiçbir iç ve dış odağa, sermayeye medyaya boyun eğemeyiz. MHP'nin ipini bu iç ve dış odaklar kesemez. Ancak ve ancak gönlü isterse milletim MHP'ye uyarıda bulunmak için iktidardan uzaklaştırır, yeri gelir ve tekrar iktidara taşır. Onun için milliyetçi hareketin bozkurt gibi boynu kalındır, kimseye boyun eğmez."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti'nin nasıl kurulduğunu meydanlarda açıklamaya davet eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin ne zaman, kim tarafından kurulduğu şimdi hatırlanmıyor. Çünkü milli görüşün gerçek savunucuları ve ak sakallıları Saadet'te olduğu için AKP'yi çok kişi anlayamamıştır. Bu parti bir yılı doldurmadan tek başına iktidar olmuştur. Peki 30 seneden bu yana birçok zorlukla yoluna devam edenler iktidar olmakta engellerle karşılaşırken, bu AKP bir buçuk yılda hangi iç ve dış odağın desteğiyle iktidar olmuştur. Gel sayın Başbakan bu kürsüden bu AKP hikayesini bir anlat da hep beraber dinleyelim."

"Kriz ciddiye alınmadı"

İktidar ortaklığı döneminde batan bankaların eleştirildiğini belirten Devlet Bahçeli, "(Batan bankalara ne oldu) diye soruyor. Devletin bütün kayıtları orada. Batan bankalara mevduat sahiplerini mağdur etmemek için devlet olarak el koyduk. Şimdi de batmaya yönelmiş olan varsa el koymazsam namerdim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın küresel ekonomik krizi ciddiye almayarak, vatandaşları mağdur ettiğini öne süren Bahçeli, Erdoğan'ın 520 milyar dolar milli gelir açıklamalarını da yanıltıcı olduğunu iddia etti. Bahçeli, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan kürsülerden ekonomik krizi anlatacağı, nasıl tedbirler alacağını söyleyeceği yerde, (bize bir şey olmaz ABD'den kaynaklanan bir kriz bize teğet gelir, teğet geçer) diyor. Başbakanlığın önünde hayatına kıymaya teşebbüs eden insanı göremiyor, şehirlerde işsiz kalıp sıkıntılara düşen insanı göremiyor. Onun gördüğü yandaşı ve hanedanı. Onlara da Allah daha çok versin. Onun için bu iktidar yandaşları zengin ediyor, vatandaşı fukaralaştırıyor. Şimdi de kalkmış meydanlarda (bizim hükümeti aldığımız günden bugüne kadar geçen süre içerisinde 520 milyar dolar milli gelirimiz arttı) diyor. Sayın Başbakan bunu her yerde soruyorum, Afyon'da da soracağım; diyelim çok büyük kabiliyetlerinizle, sıcak paranızla, şeyhlerin desteğiyle Arap dünyasından gelen kaynaklarla, Avrupa'dan gelen desteklerle, böyle bir gelir artışını kağıt üzerinde sağlamlaştırmış olabilirsin ama gerçek ise bu, bir yerlerde kendisini hissettirmesi lazım. Böyle bir gelirin, bu ülkeyi mutlu, huzurlu ve kalkınmış batı ülkeleriyle baş edebilecek bir ekonomik güce ulaşmış bir ülke haline getirmesi gerekir. Ama bakıyoruz hala fukaralık devam ediyor. Açlık sınırının altında, yoksulluk sınırı altında 18 milyon insan yaşıyor. O zaman sormak hakkımız değil mi; Sayın Başbakan madem ki 520 milyar dolar bir gelir artışı oldu, nereye gitti bu paralar."