Migros, dağıtım merkezleri sayısını 13'e çıkardı

Migros, yeni dağıtım merkezini Samsun Çınarcık Beldesi'nde açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Migros Grubu, dağıtım merkezleri sayısını 13'e çıkardı.

Migros'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de her hafta ortalama 8 yeni mağaza açan grubun her bölgedeki satış noktalarına daha hızlı ve etkin ürün sevkıyatını sağlamak üzere dağıtım merkezlerini hizmete açtığı ve Samsun Çınarcık Beldesi'nde açılan yeni dağıtım merkezi ile sayının 13'ü bulduğu bildirildi.

Açıklamada, 2009'da toplam 148 bin 912 metrekare olan büyüklüğünün 13. dağıtım merkezinin açılışıyla 225 bin metrekareye, bu merkezlerde yaratılan istihdamın ise 3 bin 300 kişiye çıktığı kaydedildi.

Migros Ticaret A.Ş. Tedarik Zinciri ve Lojistikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Usel, hızlı mağazalaşmanın arka planında ciddi bir verimlilik odaklı strateji bulunduğunu, sayıları 13'ü bulan dağıtım merkezlerinin faaliyete geçirilmesinin, bu verimlilik odaklı düşünce tarzının bir ürünü olduğunu vurguladı.

Herhangi bir ilde dağıtım merkezi kurduklarında o il ve çevresindeki satış noktalarına daha az lojistik maliyetle ürün sevkıyatı gerçekleştirdiklerini, bunun operasyonel maliyetleri düşürdüğünü ve verimliliği artırarak karlılığı olumlu etkilediğini belirten Usel, Samsun'da açılan dağıtım merkezinin bu il ve çevresinde tüketiciye hizmet veren 111 mağazaya doğrudan sevkıyat yapacağını bildirdi.

Usel, 14 bin 576 metrekarelik alan üzerine kurulu olan ve toplam 7 ayda inşa edilen, ayda ortalama 300 bin koli gıda ve gıda dışı ürün çıkışı ile 500 ton meyve-sebze çıkışı beklenen dağıtım merkezinde ürünlerin kablosuz el terminalleri ile otomatik olarak toplanacağını kaydetti.

Tüm dağıtım merkezlerinde olduğu gibi Samsun'da da mağaza siparişleri, dağıtım merkezi stok takibi gibi tüm süreçlerin bilgisayar destekli takip edileceğini belirten Usel, buradaki dağıtım merkezinde çoğu yerel olmak üzere 100'den fazla kişiye istihdam olanağı sunulacağı, Migros tedarikçilerinin Samsun ve çevresinde alacakları pozisyonlar sayesinde ayda ilave 400 TIR'ın Samsun'a geleceğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir