Milas-Bodrum Havalimanı için devler yarışıyor

Milas-Bodrum Havalimanı Terminallerinin işletme hakkının devri ihalesine Fraport-IC İçtaş, Astaldi-ROMAIRPORT-Göçay, TAV Havalimanları Holding ve YDA İnşaat teklif verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  TAV Havalimanları Holding, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından bugün ihalesi yapılacak Milas-Bodrum Havalimanı işletme hakkı devri ihalesine teklif vereceğini açıkladı.

TAV tarafından KAP'a yapılan açıklamada, ihalenin mevcut dış hatlar terminali, CIP/genel havacılık terminali ile iç hatlar terminali ve mütemmimlerinin işletme haklarının devrini içerdiği hatırlatıldı. 

Milas Bodrum Havalimanı terminalleri işletme hakkı ihalesine dört teklif verildi
 
Milas Bodrum havalimanı iç ve dış hat terminallerinin 2035 yılı sonuna kadar işletme hakkı için yapılan ihaleye dört yatırımcı teklif verdi.
              
Devlet Hava Meydanları'nın gerçekleştirdiği ihalede teklif veren yatırımcılar şöyle:
 

1-Fraport-IC İçtaş

2-Astaldi SPA -Romairport-Göçay İnşaat OGG

3-TAV Havalimanları Holding

4-YDA İnşaat
              
İç hat işletmesi Devlet Hava Meydanları'nda bulunan havalimanının dış hat terminalini 22 Ekim 2015 tarihine kadar Astaldi'nin sahibi olduğu Mondial işletecek.
              
İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz, ihalede dış zarf tekliflerinin incelemesinin ardından iç zarf tekliflerinin açılacağını ve ardından açık artırmaya geçileceğini belirtti.

Açık artırmada teklifler 600 milyon euroyu geçti 

Milas-Bodrum Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde açık artırmada teklifler 600 milyon euroyu geçti. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde yapılan ihalede, Komisyon Başkanı Zafer Topuz, firmaların iç zarflarını açtı.  

Buna göre, Fraport-IC İçtaş ortak girişim grubu 216 milyon avro+KDV, Astaldi-Romairport-Göçay ortak girişim grubu 150 milyon avro+KDV, TAV Havalimanları Holding 250 milyon euro+KDV, YDA İnşaatın ise 280 milyon euro+KDV teklif verdiği belirlendi. 

Topuz, dosyaların incelenmesi sonucunda 4 teklifin de şartnameye uygun olduğunun tespit edildiğini belirterek, açık artırma oturumunu başlattı. 

İhale, Milas-Bodrum Havalimanı dış ve iç hatlar terminalleri ile bunları tamamlayan tesislerin işletme hakkının 31 Aralık 2035'e kadar devrini kapsıyor.