”Milletimiz Başbakandan tepki ve tedbir bekliyor”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesinde Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesini eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesinde Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesini eleştirerek "Milletimiz Başbakan Erdoğan'dan tepki ve tedbirleri beklemektedir. Gerisi boş sözlerdir, diplomaside karşılığı yoktur" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tarihi "kendi şartları içinde yaşanmış, bütün hatıraların toplamı" şeklinde tanımlayarak, Türk milletinin tarihinin ise "acı veya tatlı anıların, zafer veya üzüntülerin, başarı veya başarısızlıkların yer aldığı, ama her zaman iftiharla dile getireceğimiz geride kalan hayatımız" olduğunu ifade etti. Bahçeli, "Tarih yaşanmış, yazılmış, hükmünü vermiş ve defterler kapanmıştır. Geriye dönmeye, yeniden yaşamaya imkan da yoktur" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesinin kararını da eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Elbette ki muazzam bir mücadele ile tarihi hem yapmış hem de yazmış binlerce yıllık bir milletin kahraman evlatları olarak, Edirneli'nin, Vanlı'nın, Trabzonlu'nun, Bitlisli'nin, Sivaslı'nın, Antalyalı'nın, Hataylı'nın, Iğdırlı'nın, Muğlalı'nın ve onların eşsiz ecdadı hakkında, hüküm vermek; New Yorklu'nun, Washingtonlu'nun, Teksaslı'nın, hakkı da değildir, haddi de değildir. Üstelik insanlığın acıları, yüz binlerce din kardeşimizin dramı üzerine hayat bulan, zulüm ve gözyaşı, sömürü ve savaş üzerine oturanların harcı da olamaz.

Ancak, gelinen bu noktada öncelikle suçlanması gerekenler, ikaz edilmesi lazım gelenler ABD'li parlamenterler midir, yoksa buna fırsat tanıyan, göz yuman, taviz üstüne taviz veren ve hatta ön alan AKP zihniyetinin temsilcileri midir? Hükümetin ve Başbakanın yaşadığı şaşkınlığın nedeni; Ermenistan'la yakınlaşmaya itilen AKP'nin, bu ev ödevinin diyetini bulamayışının derin hayal kırıklığı olmuştur. Türkiye, tehditlere kulak asmayacak, iftiralarla lekelenemeyecek, ecdadının şeref ve haysiyeti yalanlarla incitilemeyecek kadar büyük bir ülkedir. İçinde yaşayanlar da çok büyük bir millete mensuptur. Bu tespit son derece doğrudur. Ancak büyüklerin arasında küçük kalan AKP hükümettir. Bu büyük devlete ve bu büyük millete AKP kadroları küçük gelmektedir."

"Milletimiz Başbakandan tepki ve tedbir bekliyor"

Devlet Bahçeli, Ermenistan'la sürdürülen ilişkilerin dondurulmasını, protokollerin TBMM'den çekilmesini, İncirlik Üssünün kullanımı konusunda yeni bir düzenlemeye gidilmesini, Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaretini iptal etmesini önerdi. Bahçeli, "Milletimiz Başbakan Erdoğan'dan bu tepki ve tedbirleri beklemektedir. Gerisi boş sözlerdir, diplomaside karşılığı yoktur" dedi.

Irak'da yapılan seçimlerinin demokratik, hür ve güvenli bir şekilde yapılmadığını da savunan Bahçeli, Irak'ın yeni siyasal tasarımında, Türkmen varlığının hak ettiği ağırlığa ve demokratik itibara kavuşamadığını söyledi.

Bahçeli, ilkini Ankara'da düzenledikleri "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" Mitinginin, ikincisini 27 Mart'ta Şanlıurfa'da yapacaklarını da bildirdi.

Genel af tartışması

Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Şanlıurfa'da bir mitinginiz olacak. Bunun devamı gelecek mi, Diyarbakır'a gidecek misiniz?" sorusuna Bahçeli, "Evet. Türkiye'nin her tarafına gideceğim inşallah" karşılığını verdi.

Bahçeli, "Genel af söylemleri CHP tarafından da dile getirilmeye başlandı. Siz nasıl karşılıyorsunuz?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bu, PKK talebidir, AB dayatmasıdır. CHP, nerede, neye, nasıl duracağını netleştirmelidir. Böyle gelişi güzel, coğrafyaya dağılmış şekliyle siyaset üretilmez. Herkes nerede konuşacaksa konuşsun ama esas söz Başkent olmalıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir