Milletin hukuka inancı örseleniyor

Operasyonla ilgili konuşan DP Başkanı Uysal, hükümeti eleştirerek, basına konulan sınırlamalarla beraber yargı süreçlerinin önüne konulan bariyerlerle, milletin hukuk devletine inancınında örselendiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Dünyanın her yerinde bu tür suistimaller olabilir ama bizdeki son olaylar, uzunca bir süre iktidar olmanın verdiği öz güvenle beraber mutlak bir psikolojik üstünlükle keyfi uygulamalardır" dedi. 

Karacabey ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Başkanı Ergün Koç'un DP'ye katılımı ve adaylık tanıtımı için düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Uysal, partisinin, geçmişte olduğu gibi yine milletin umudu olduğunu söyledi. 

Adnan Menderes, Süleyman Demirel gibi memleket için mücadele verenlerin yolunda ilerlediklerini belirten Uysal, şöyle konuştu: 

"Birileri bu yolsuzluk yoluyla elde ettikleri paraları kasalara, ayakkabı kutularına sığdırabilir ama artık mızrağın çuvala sığmadığı noktada bunu perdeleyebilecekleri başka unsurlar kalmamıştır. Basın, darbe dönemlerini bile mumla aratırcasına uygulamaların yapıldığı bir ortam içerisindedir. Bugün basın ve yargı bu meseleleri takip edemeyecekse Türkiye nasıl şeffaf hale gelecek? Yanlışların, yapanların yanına kar olarak kaldığı bir rejimi nasıl sürdürebilme imkanınız vardır? Basına konulan bu sınırlamalarla beraber yargı süreçlerinin önüne konulan bariyerlerle maalesef milletimizin demokrasiye inancı da hukuk devletine inancı da örselenmektedir" 

Türkiye'deki tartışmaların, milletin lehine olduğunu savunan Uysal, "Farklı fikirleri kendi meşru yolları içerisinde münazarasına, münakaşasına, rekabete açtığınız takdirde bu doğrular ortaya çıkar. Dünyanın her yerinde bu tür suistimaller olabilir ama bizdeki son olaylar, uzunca bir süre iktidar olmanın verdiği öz güvenle beraber mutlak bir psikolojik üstünlükle keyfi uygulamalardır" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir