Milli Eğitim Bakanlığından yalanlama

MEB, "MEB'de 20 milyonluk skandal" başlıklı haberi yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) basında yer alan "MEB'de 20 milyonluk skandal" başlıklı habere ilişkin yapılan açıklamada, haberde adı geçen kitabın tekinin maliyetinin 1,70 TL, toplam 740 bin kitabın ekonomik değerinin ise 1 milyon 259 bin 458 TL olduğu belirtilerek, "Bu resmi rakama karşılık 20 milyon TL'lik bir meblağa nasıl ulaşıldığı anlaşılamamıştır" denildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, eğitim alanında faaliyet gösteren bir sendika temsilcisinin iddialarına dayandırılan ve "MEB'de 20 milyonluk skandal" başlığı ile haberleştirilen konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Haberde "9. sınıflarda okutulan Tanıtım ve Yönlendirme dersinin bu yıl müfredattan çıkarıldığı ve buna rağmen maliyeti 20 milyon lirayı bulan ders kitaplarının basıldığının, devletin 20 milyon lira zarara uğratıldığının iddia edildiğinin" belirtildiği açıklamada, "Oysa ki söz konusu kitap, Talim Terbiye Kurulu'nun 02.08.2006 tarih ve 329 sayılı kararı ile uygulamaya konulan 'İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sınıf Rehberlik Programı ile Tanıtım ve Yönlendirme Modülleri' kapsamında okullarımızda eğitim aracı olarak kullanılmaktadır" bilgisine yer verildi.

Dolayısıyla "kitapların çöpe atılması gibi bir durumun hiçbir surette geçerli olmadığının" vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca, haberde adı geçen kitabın tekinin maliyeti 1,70 TL olup, toplam 740 bin kitabın ekonomik değeri 1 milyon 259 bin 458 TL'dir. Bu resmi rakama karşılık 20 milyon TL'lik bir meblağa nasıl ulaşıldığı anlaşılamamıştır.    

Kamuoyunun hiçbir reel bilgi ve belgeye dayanmayan ve tamamen gerçek dışı olan bu tür beyanat ve haberlere itimat etmemelerini saygıyla rica ederiz."