Milli Eğitim Müdürlüğü'nün binası yandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'nda bulunan 5 katlı ahşap binasında yangın çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki 5 katlı ahşap binasında yangın çıktı. Yaralı ya da can kaybının henüz belli olmadığı yangına kısa sürede müdahale edildi. İtfaiye ekipleri alevlerin çevre binalara yayılmasını önleyerek yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası ahşap olmasından dolayı tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, dağılan küller yaklaşık 200 metrekarelik bir alana yayıldı. Sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar da yangını korkulu bakışlarla izledi. 
 
Bu arada, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan da, yangın nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına gelerek incelemelerde bulundu.

 

 

Can kaybı yok
 
Yangın nedeniyle olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının gece olması ve binada çalışanların bulunmamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Yıldız, şunları kaydetti:
"Yangında can kaybı yok, ama bina tarihi bir bina. Gerçekten ciğerlerimiz yanıyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Arkadaşlarımız itfaiyeyi aradıklarında 2 dakikada ekipler olay yerine geliyor. Fakat yangın binanın ahşap olması dolayısıyla çok hızlı bir şekilde büyüyor. Sayın Valimiz ve belediye başkanlarımızın talimatıyla ekipler yangına müdahale etti. Yangın kontrol altında. Ancak alt katlara kadar sirayet etti. Binanın ikinci katında yani ara katta arşiv odamız vardı. Tabii bütün bölümlerde yoğun olarak evrak vardı. Ancak arşiv binamızda yangın yok" diye konuştu.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, bu yangının kendisine eski İstanbul yangınlarını hatırlattığını belirterek, "Tarihi yarımadada yangın başlayınca bir semt olduğu gibi yanarmış. Binanın etrafı kagir ama iç tarafı çatısına kadar ahşap ve çok önemli bir bina. Cağaloğlu ve çevresinde sembol değeri olan bir bina. Böyle bir yangına maruz kalması üzüntü verici. Ama çevresi muhafaza edildi. Yan binalar korundu, yaralı ve can kaybı yok" diye konuştu.
Demir, yanan binanın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün merkez yeri olduğunu belirterek, "Bunların hepsi çözülür. Restorasyon yapılır, yenilenir. Can kaybı olmaması bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.
Bu arada, vatandaşlar da itfaiye ekiplerinin, yangını söndürme çalışmalarının merakla izledi. Ekiplerin binadaki soğutma çalışmaları devam ediyor.
 
Yangın 1 saatte kontrol altına alındı
 
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yangının çevreye sıçramadan kısa sürede söndürüldüğü belirtildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının ihbarının saat 05.56'da itfaiyeye yapıldığı ifade edilen açıklamada, Eminönü itfaiye grubunun iki dakikada yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarına başladığı kaydedildi.
Ahşap, kagir binanın çatı katında başladığı kaydedilen yangının, kısa sürede yayılmaya başladığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Yangına ilk müdahale eden ekip diğer itfaiye gruplarından takviye ekipler istedi. İstanbul itfaiyesi alarma geçerek, Fatih, Beyoğlu, Bakırköy, Bayrampaşa, Başakşehir, Şişli, Seyrantepe, İstinye, Bakırköy itfaiye gruplarından takviye ekipler sevk edildi. Yangına 38 araç 128 personel müdahale etti. Yangının çevre binalara sıçraması kısa sürede önlendi. Yoğun çalışmalar sonucu alevler bir saatte kontrol altına alınarak söndürüldü."
Açıklamada, yangının çıkış nedeninin bilirkişi incelemesinden sonra netlik kazanacağı kaydedildi.