Milli sporcular sınavsız öğretmen olabilecek

Şartlara uygun kişiler başvurularını 18 Ağustos'a kadar yapabilecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli sporculara, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmaksızın beden eğitimi öğretmeni olma yolunu açan yönetmelik yürürlüğe girdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nünden (GSGM) yapılan açıklamada, GSGM'nin çalışmaları sonucunda, milli sporculara öğretmenlik yolunu açan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in, 15 Temmuz 2008 tarih ve 26937 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Yönetmelik, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler ve ümitler kategorilerinde dünya ve Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi'nce yapılan dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye giren milli sporculara KPSS şartı aranmaksızın beden eğitimi öğretmeni olma yolunu açıyor.

Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan kişilerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan beden eğitimi öğretmenliği kadrolarına başvurularını, 18 Ağustos 2008 tarihlerine kadar yapabilecekleri ifade edildi. Konu ile ilgili GSGM tarafından yapılan duyuruda, yapılan başvuruların doğruluğunun federasyon başkanlıklarına yazılı olarak sorulacağı ve alınan cevapların, internet ortamında genel müdürlük yetkilileri tarafından onaylanarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirileceği dile getirildi. Başvuruların, "http://ilsis.meb.gov.tr/IlsisWebNet/Basvurular/bsv00009.aspx" adresinden yapılabileceği belirtildi.