Milli takımda Hiddink dönemi başlıyor

Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - (A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Hollandalı Guus Hiddink oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Amsterdam'da dün Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener ve TFF 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın, Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Hiddink'in sözleşmesinin 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Hiddink'in yardımcılıklarını milli takımın eski antrenörlerinden Oğuz Çetin ile Engin İpekoğlu ve adı daha sonra açıklanacak Hollandalı bir antrenörün yapacağı belirtildi. Oğuz Çetin'in dün anlaşmadan sonra Hiddink ile teknik konularda görüş alış verişinde bulunduğu ifade edildi.

Guus Hiddink

Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda'da başlayan Guus Hiddink, Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu. 1998'de Hollanda, 2002'de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink'in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı, 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmişti. Hiddink, 1990-91 sezonunda Fenerbahçe'de de teknik direktörlük yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir