Milliler Almanya deplasmanında üzdü

Almanya'ya 3-0 yenilen A Milli Futbol Takımı, gruptaki ilk yenilgisini alarak 3. sıraya geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye, deplasmanda Almanya'ya 3-0 yenildi.

Almanya'ya 3-0 yenilen A Milli Futbol Takımı, gruptaki ilk yenilgisini alarak 3. sıraya geriledi.

A Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmalarda Kazakistan sahasında Belçika'ya 2-0 yenilirken, Avusturya ise kendi seyircisi önünde Azerbaycan'ı 3-0 yenmeyi başardı.

Bu sonuçların ardından Almanya yenilmezlik unvanını koruyarak puanını 9'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Azerbaycan'ı 3-0 yenen Avusturya ise averajla ikinciliğe yükseldi.

(A) Grubu'nda dün akşam yapılan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

Takım       O  G  B  M  A  Y  P 

-------------------------------

Almanya     3  3  -  -  10 1  9

Avusturya   2  2  -  -  5  -  6

Türkiye     3  2  -  1  6  5  6

Belçika     3  1  -  2  4  4  3

Kazakistan  3  -  -  3  -  7  0

Azerbaycan  2  -  -  2  1  9  0

Maç programı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde (A) Grubu'nda 12 Ekim Salı günü Azerbaycan-Türkiye, Kazakistan-Almanya ve Belçika-Avusturya karşılaşmaları oynanacak.

Karşılaşmayı Wulff, Erdoğan ve Merkel birlikte izledi

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda, Almanya ile Türkiye arasındaki karşılaşmayı, evsahibi ülkenin Cumhurbaşkanı ile iki ülkenin başbakanları birlikte izledi.

Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki maçta, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merker'in yanı sıra Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanları Faruk Özak ve Faruk Çelik de mücadeleyi takip etti.

Hiddink'ten 4 değişiklik

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Belçika maçına göre ilk 11'de 4 değişik isme yer verdi.

İstanbul'daki Belçika karşılaşmasında farklı olarak kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Özer Hurmacı ve Nuri Şahin ilk 11'de forma şansı buldu.

Hiddink, kaleci Hakan Arıkan, Hakan Balta, Semih Şentürk, Tuncay Şanlı, Sercan Yıldırım, Selçuk İnan ve İbrahim Toraman'a ise yedek kulübesinde yer verdi.

Hiddink: Almanya galibiyeti hak etti

(A) Milli Takımın teknik direktörü Guus Hiddink, Almanya'nın galibiyeti hak ettiğini söyledi. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hiddink, çok güçlü bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, ''Almanya galibiyeti hak etti. 25 dakika eşit bir seviyede onları takip ettik. Aureilo oynasaydı bile sorunlarla karşılaşabilirdik. Son gol fazla oldu. Çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Alman takımı orta sahada baskın geldi. Almanya'nın galibiyeti doğru bir sonuç'' diye konuştu.

Nuri Şahin de skor 1-0 olduktan sonra dağıldıklarını belirterek, ''Bizim açımızdan iyi geçmedi. 1-0 olduktan sonra dağıldık. Halil abi atsaydı sonuç değişebilirdi. Biz çok kötü oynadık. Almanya üç puanı hak eden taraftı'' dedi. Nuri, maçtaki performansından memnun olmadığını da bildirdi.

Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw

Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw de maç sonrasındaki değerlendirmesinde, statta bekledikleri bir manzarayla karşılaştıklarını belirterek, ''Hak ederek kazandık'' dedi.

Berlin'de oynanan maçta özel bir durumun olduğunu savunan Löw, ''Beklediğimiz bir manzarayla karşılaştık. Birçok Türk taraftarın statta olduğunu gördük. Çoğunlukta olduklarını gördük. Bu baskı unsuruydu. Hak ederek kazandık. Karşılaşmanın ikinci yarısında birkaç hata yaptık. Bunun dışında iyiydik. Takımım istek gösterdi. Maçın sonucu ve gidişatından memnunum''dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir