Milliyet ve Vatan 6 ayda yeni binalarına çıkacak

Hanzade Doğan Boyner, "Posta ve Fanatik'in kârı Milliyet ve Vatan'ın zararını kompanse edecektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milliyet ve Vatan'ın 6 ayda yeni binalarına taşınacağını söyledi.

Milliyet ve Vatan'ın Demirören-Karacan ortaklığına satışını değerlendiren Hanzade Doğan Boyner,  tazminatı yükünün belli bir kısmını kendilerinin üstleneceğini söyledi.

Satışla ilgili olarak CNBC-e'de Burcu Göksüzoğlu'nun sorularını yanıtlayan Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Doğan Yayın Holding olarak medyada küçülmek istediğimizi uzun süre önce paylaşmıştık. Bu düşünceyle Milliyet ve Vatan'ın satışına karar verdik. Ali Karacan uzun süredir 'bu projeyi nasıl yapabilirim' diye çalışıyordu. Daha sonra Demirören ailesinin katılmasıyla hızlandı. Yabancı yatırımcılar yazılı basınla ilgilenmiyorlar, onların önceliği TV varlıklarına yatırım yapmak. Taleplerini bildiren yerli yatırımcılar oldu ama ciddiyete dönüşmemişti. Duygusal olarak gazetenin kurucularına geçmesi kararımızda etkili oldu. Duygusal olarak bizi pozitif yönde etkiledi.

Milliyet ve Vatan 6 ayda yeni binalarına çıkacaklar. Yeni sahiplik yapısı altında Milliyet çizgisini korur. Fanatik ve Posta için şu anda bir satış düşüncemiz yok.

2011'de kâr açıklanacak. Posta ve Fanatik'in kârı Milliyet ve Vatan'ın zararını kompanse edecektir. Posta ve Fanatik altında yazılı basında faaliyete devam edeceğiz” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir