MİT Kanunu, siyasi ilkelliğin görüntüsü

MHP lideri Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakanlık iznine bağlayan yasayı sert bir dille eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Kanunu'nda yapılan değişikliğin, 'anti-demokratik, siyasi ilkelliğin ve kabile mensubiyetinin bir görüntüsü' olduğunu ileri sürdü.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "kanama geçiren devlet sisteminin, ağır yara alan hukuk anlayışının, ölümcül virüs bulaşan düzen algısının ve yönsüzlüğün dibine batan iktidar yapısının", karşılaşılan sıkıntıların temel başlıklarından yalnızca bir bölümü olduğunu söyledi.

Kamu İhale Kurumu'na yapılan operasyonların, yolsuzluk damarının ve ihaleye fesat karıştıran vurguncuların siyasi iktidara kadar uzandığını gösterdiğini savunan Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni 'yalanın, dolanın, hortumculuğun ve sahtekarlığın lisanslı ve sicili kabarık elebaşısı' olmakla suçladı.

MİT yasası

"MİT mensuplarının kurtarılması ve korunması amacıyla alelacele bir yasal değişikliğe gidilmiştir" ifadesini kullanan Bahçeli, "Kararlılıkla ifade ediyorum ki bu yasal adım, anti-demokratiktir, siyasi ilkelliğin ve kabile mensubiyetinin bir görüntüsüdür. Adalet ve Kalkınma Partisi tribünlerindeki demokratikleşme tezahüratlarının, özgürlük tempolarının ve hakkaniyet sloganlarının kuru gürültüden ibaret olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Deyim yerindeyse yavuz hırsız ev sahibini bastırmıştır" şeklinde konuştu.

Yargının güvenilirliği

'Yargının, güvenirliğini Adalet ve Kalkınma Parti vasıtasıyla toptan kaybettiğini' öne süren Bahçeli, "Meselenin tehlikeli yanı ise hukuka itimadın ve inancın kaybolmasının, herkesi kendi hakkını arayamaya yöneltecek olmasıdır. Takdir edersiniz ki bu da orman kanunudur ve Adalet ve Kalkınma Partisinin de muradı ve yapmaya çalıştığı budur" dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Türkiye'yi ziyaretine de değinen Bahçeli, Rasmussen'in soru işaretleriyle dolu bir gündemi arkasında bırakarak Türkiye'den ayrıldığını ileri sürdü.

Gelişmelerden hem Suriye, hem Afganistan hem de küresel projeler kapsamında Türkiye'ye yeni görevler düşeceği sonucunun çıktığını savunan Bahçeli, "Bu zatın, AKP tarafından aşırı ilgi görmesi ve iltifata tabi tutulması bizce anlaşılamamıştır. Bu olsa olsa Cumhurbaşkanında hükümetine kadar Adalet ve Kalkınma Partisi cenahının, emperyalizmin dümen suyuna girdiğine, dünkü itirazlarını da iş olsun kabilinden yerine getirdiklerine işaret etmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir