MİT'ten savcılığa 'yetkisizlik' itirazı

MİT Müsteşarının KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması nedeniyle Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Müsteşar Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Gül'ün ardından Başbakan Erdoğan ile görüştü. MİT müsteşarlığı savcılığa görev ve yetkisizlik itirazında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile 2 MİT görevlisi KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
Başbakan-Özel görüşmesi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Başbakanlık merkez binada gerçekleşen haftalık olağan görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.
Planlı bir görüşmeydi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları Gül'ün, Hakan Fidan ile yaptığı haftalık olağan görüşmenin önceden planlandığını ifade etti. Gül'ün, "Devlet Günü" olarak nitelenen perşembe günleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarını kabul ettiği anımsatıldı.
Gül'ün, Fidan'ı bugünkü kabulünün, Fidan, Taner ve Güneş'in ifadeye çağrılmasının basına yansımasının ertesine rastlaması nedeniyle görüşmenin gündemini son yaşanan gelişmelerin oluşturduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.
MİT'ten savcılığa görev ve yetkisizlik itirazı 
Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, savcılığın ifade alma davetine cevap olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'ndan bir yazı gönderildiğini, bu yazıda görev ve yetki açısından itirazda bulunulduğunu belirtti.
Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "MİT Müsteşarlığı Hukuk Müşavirliği imzasıyla bugün bize bir itiraz yazısı geldi. İfade alınması için çağrılan 5 kişiyle ilgili yazıda, 'Söz konusu iddialar görev suçu kapsamına girmektedir. MİT'le ilgili kanununa göre görev suçu ile ilgili konularda Başbakanlık'tan soruşturma için izin alınması gerekmektedir' deniliyor" dedi.
Yazıda, soruşturma için Başbakanlık'tan izin alınmadığının belirtildiğini aktaran Seçen, ayrıca soruşturma ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisiz olduğunun belirtildiğini ifade etti.
Seçen, "Yazıda, Ankara'da bir soruşturma olduğu ve dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi gerektiği de belirtiliyor" dedi.
Fikret Seçen, yazıda Ankara'da yürütülen soruşturma konusunda herhangi bir bilgi belirtilmediğini de söyleyerek, dilekçeyi değerlendirdiklerini ifade etti.
Erdoğan ile de görüştü 
MİT Müsteşarı Fidan akşam saatlerinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü  
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Resmi Konut’ta geldi. 
Başbakan Erdoğan, burada MİT Müsteşarı Fidan ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.  
Bu konularda ilginizi çekebilir