Mobilyacılar, KDV indiriminden memnun

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı'nın ifadesine göre sektör, talebe yetişemez hale geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilya da son zamanlarda yapılan yüzde 10'luk KDV indirimi sonrasında çarkların yeniden dönmeye başladığını ve sektörün, talebe yetişemez hale geldiğini söyledi.

Türkoğlu, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde İstikbal Mobilya Mağazası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu 6 katlı binanın Afşin'e kazandırılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkoğlu, mobilya sektöründe son günlerde bir canlanma yaşandığını ifade ederek, "Son zamanlarda yapılan yüzde 10'luk KDV indirimi sonrası çarklar yeniden dönmeye başladı ve sektör, talebe yetişemez hale geldi" dedi.

İşten çıkartılan 10 bin kişinin geri çağrıldığını ifade eden Türkoğlu,  30 Haziran'da sona ermesi beklenen indirimin yıl başına kadar devam etmesi halinde kalan 16 bin kişinin de tekrar işine dönebileceğini bildirdi.

Türkoğlu, "Siparişler beş kat arttı, sektörde yeni istihdamlar da yaratılacak. Bu nedenle indirimin devam etmesi çok önemli. Sektörün KDV indirimiyle canlanmasının ardından herhangi bir fiyat artışına gidilmedi" diye konuştu.

Boydak, krize rağmen yüzde 15 büyümeyi hedefliyor

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ise KDV indirimiyle birlikte İstikbal, Mondi ve Bellona markalarında işlerinin büyük oranda hareketlendiğini söyledi.

Boydak, indirimin uygulamaya konmasıyla birlikte siparişlerin sürekli artığını ifade ederek, "Ancak, indirim sonrası talep bir anda arttı ve talebe yetişemez hale geldik. 260 kişiyi geri aldık. İndirim yılbaşına kadar devam ederse de aldığımız işçi sayısını 700'e çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece 2009 yılını da krize rağmen yüzde 15 büyüyerek kapatabiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından, mağazanın açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Altıntaş, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Boydak Holding yönetim kurulu üyeleri sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.