Mobius daha riskli gelişen piyasalara yöneldi

Mobius, yönetmekte olduğu hisse senedi fonlarının Hindistan ve Çin gibi büyük gelişmekte olan bölgelere daha fazla para akıtmaya devam ettiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Templeton Emerging Markets Group'un Başkanı Mark Mobius, küçük ve riskli bazı gelişen piyasalara 2011'e giderken daha fazla para yatırmakta olduğunu, büyük gelişmekte olan ülkelerde yaşanan yukarı hareketlerin ardından kelepir bulmanın giderek zorlaştığını vurguladı.

Mobius açıklamasında, yönetmekte olduğu hisse senedi fonlarının Hindistan ve Çin gibi büyük gelişmekte olan bölgelere daha fazla para akıtmaya devam ettiklerini ancak bazı ölçümlerin gelişmekte olan piyasa değerlemelerinin artık gelişmiş olanlardan daha ucuz olmadığını gösterdiğini de belirtti.

"Gelişmekte olan piyasalardaki şirketler listesine baktığınızda artık o hissenin için geçen yılın başlarında olduğu gibi kolaylıkla ucuz olduğunu söylemiyorsunuz" diye konuşan Mobius "Şimdi çok daha fazla sezgimiz olmalı" diye konuştu.

Mobius, şimdi fonlarını daha çok Kazakistan, Vietnam, Nijerya, Ukrayna ve Katar gibi gelişmekte olan ekonomiler ile Tayland, Endonezya, Malezya gibi ülkelere yönlendirdiğini vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir