Muğla'da orman yangını

Yangın kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmasına başladılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla'nın Ula Göleti mevkisinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Ula ilçesine bağlı Ula Göleti mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangını, Marmaris ve Muğla'dan gelen 2 helikopterin havadan, çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisisin ise karadan yaptığı yoğun müdahale ile kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden ekipler, soğutma çalışmasına başladılar.

Çalışmaları helikopterle havadan yöneten Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangına çok kısa sürede müdahale ettiklerine işaret ederek, "Burası bizim en çok korktuğumuz bölgelerden birisiydi. İlk yangın ihbarını aldığımızda, yangın yerleşim alanlarının arka bölümünde başlamıştı ve biz çok korktuk. Fakat erken ve etkin müdahale ile binlerce hektar ormanı olan bir alanı kurtardık." dedi.

Aydın, Muğla bölgesinde göreve başladığı günden bugüne kadar en çok korktuğu yangınlardan birisinin bu yangın olduğunu belirterek, "Yanan bölgenin önünde dev bir orman bloku var, yani öne doğru sarmış olsaydı çok kötü bir durum ortaya çıkacaktı. Günlerdir yaptığımız eğitim çalışmaları, hava ve yer araçları, yangın söndürme işçileri, itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan vatandaşların desteği ile yangını ucuz atlattık" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Ümit Döner ise, yangına ilk müdahaleyi hava araçları ile yaptıklarını belirterek, "Zamanında ve hızlı müdahale ile olası büyük bir yangını önledik, ucuz atlattık. Zamanında alevlerin önüne geçilmeseydi ,alevler büyük bir bloka sıçrardı" diye konuştu.

Bu arada, jandarma ekiplerinin yangının çıkış nedeni ve yangında zarar gören alanın büyüklüğünü tespit amacıyla, bölgede çalışma yaptığı gözlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir