Muğla'daki orman yangını kontrol altında

150 hektar ormanlık alan zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUĞLA -  Muğla'nın merkez ilçesine bağlı Özlüce köyünün Köseler mevkisinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, yangının kontrol altına alındığını ve bölgede soğutma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Yangına müdahale amacıyla çevre illerden gelen ekiplerin büyük bölümünün dönmeye başladığını belirten Altıparmak, şöyle konuştu: "Yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 150 hektar ormanlık alan zarar gördü. Bizim önceliğimiz, yanan alanların en kısa zamanda ağaçlandırılması, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yangında devlet ve halk dayanışmasının en güzel örneği sergilendi. Vatandaşlarımız yangına müdahale eden ekiplere yardım için adeta seferber oldu."

Yangına bugün 5 helikopterle havadan, 95 arazöz, 850 orman işçisiyle karadan müdahale edildiğini bildiren Vali Altıparmak, "Yerleşim alanları için herhangi bir tehlike söz konusu değil. Ekiplerimiz, gece boyunca çalışmalarına devam edecek" dedi.

Vali Altıparmak, yangın süresince 2'si Muğla merkezde olmak üzere 4 ambulansın hazır bekletildiğini belirterek, "Yangında dumandan etkilenen orman işçilerine ilk müdahale, yangın bölgesinde bekleyen 2 ambulansta yapıldı" diye konuştu.