Muhalefet freni patlamış kamyon gibi

Erdoğan, Oktay Ekşi için "Basın Konseyi'nin başında bu tür bir temsilcinin olması Türkiye için bir yüz karasıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Erdoğan, "Muhalefet freni patlamış kamyon gibi" dedi. Gazeteci-yazar Oktay Ekşi'nin Hürriyet Gazetesindeki köşe yazısında kullandığı ifadelere de değinen Erdoğan, "Bu tür yazıyı yazanların, Basın Konseyi gibi ahlak ilkelerini öne çıkaran ve 'Basın ahlak ilkelerine önem verdiğini' iddia eden bir konseyin başında bu tür bir temsilcinin olması Türkiye için bir yüz karasıdır" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Oktay Ekşi'nin yazısında kullandığı ifadeleri değerlendirdi.

Türk siyaseti ve demokrasi adına üzüntü duyduklarını belirten Erdoğan, "Bu çirkin üslup bizi üzüyor, bu sığ, seviyesiz, ölçüsüz siyasi söylemler bizi üzüyor. Bu kadar çapsız, bu kadar vizyonsuz, bu kadar hazırlıksız, bu kadar tutarsız siyasetçiler de bizi üzüyor" diye konuştu.

Türkiye ve AK Parti'nin her geçen gün ileriye doğru gideceğini, büyüyeceğini, gelişeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu muhalefet, her geçen gün daha geriye, daha kötüye doğru gidecek. Bu durum Türkiye'nin faydasına değildir. Tabii üslup bozukluğu sadece liderle değil, liderin bazı takipçilerinin de ciddi şekilde ağızlarını bozduklarını görüyoruz. Kılavuz-karga, tencere-kapak... Üzüm üzüme baka baka kararıyor. Aynen bu. Birileri dillerinin altındaki baklayı çıkarmaya, içlerindeki gerçek hissiyatı ortaya dökmeye başladı. Önce millete 'bidon kafalı' dediler. Orada durmadılar. 'Göbeğini kaşıyan adam' dediler. Orada da durmadılar. Milletin seçimle gelmiş hükümetine ağza alınmayacak küfürler etmeye başladılar. Güya çevre duyarlılığı ile çevreyi korumak adı altında yazı yazanların bizzat kendilerinin çevreyi kirlettiği... Buna gönül çevresini kirletmek denir.

Bunlar insana saygıyı unuttular. Bu üslup ve bu seviye, bu sözcükler, bu hakaretler dünyanın hiçbir yerinde ifade özgürlüğüyle, düşünce özgürlüğüyle, basın özgürlüğüyle izah edilemez. Bizim medyaya yönelik eleştirilerimiz işte bu zihniyete karşı olmuştur."

"Yıllardır üstü örtülü şekilde sürdürülen haksız, hukuksuz ve seviyesiz saldırıların artık geçen hafta dil ve yazı ile de ikrar edildiğini" ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar sadece bugün değil, on yıllardır millete de seçmene de seçimle gelmiş hükümetlere ve başbakanlara da işte bu seviye ve bu zihniyetle baktılar. 1940'lardan itibaren Cumhuriyetin asıl sahibi yani cumhur yani millet, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinden, Cumhuriyet coşkusundan adeta uzak tutuldu adeta dışlandı. Bunları bir araya getirdiğiniz zaman gerçek tablo ortaya çıkıyor. Bu tür yazıyı yazanların, Basın Konseyi gibi ahlak ilkelerini öne çıkaran ve 'Basın ahlak ilkelerine önem verdiğini' iddia eden bir konseyin başında bu tür bir temsilcinin olması, Türkiye için bir yüz karasıdır. Türk basını için bir yüz karasıdır. Basın Konseyinin bu noktada zerre kadar basın ilkesine, basın ahlak ve yasasına saygısı varsa önce 'Biz böyle birisiyle yürümeyiz' deyip oradan kendisini tardetmeleri lazım. Yapmaları gereken budur."

"Muhalefet freni patlamış kamyon gibi"

CHP, MHP, BDP'nin yönetici kadrolarına seslenmediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Benim derdim onlara gönül vermiş veya oy vermiş kardeşlerime seslenmek. Çünkü 'bu ülkeyi hep birlikte ele alacak ve bu ülkenin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz' diyorum. Çünkü yüzde 42'nin içinde bunu gördük. O kardeşlerime sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına, hükümetine, AK Parti'ye en çirkin şekilde, en gariz, en seviyesiz şekilde dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Hakkı da değildir. Grup kürsüsünde adeta (kusura bakmayın) freni patlamış kamyon gibi akla ilk geleni düşüncesizce sarfedenler bizi değil, kendilerini küçültürler" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir