Mülkiye'ye 'sağlık' umudu

19 Mayıs'ta cezaevine girmesi kesinleşen ikiz bebeklerin annesi Mülkiye Demir Kılınç sağlık sorununu gerekçe göstererek, cezanın ertelenmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve infaz erteleme isteyen ikiz bebek sahibi Mülkiye Demir Kılınç için sağlık raporu alınmasına karar verildi.

Sol bacağının aksadığı ve yüzde 43'lük bedensel engeli bulunduğu gerekçesiyle İnfaz Kanunu'nun 16. maddesi kapsamında en az 1 yıllık infaz erteleme isteyen Kılınç için savcılık, tam teşekküllü bir devlet hastanesi ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığından sağlık raporu alınmasına karar verdi. Kılınç'ın talebi, bu raporların dosyaya konulmasının ardından karara bağlanacak.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütüne yardım etme" suçundan hakkında verilen 2 yıl 1 aylık hapis cezası Yargıtayca onanan Kılınç, hamile olması ve doğum süreci gerekçeleriyle geçen yıl infaz erteleme isteminde bulunmuştu.

Bu başvurusu kabul edilen Kılınç, erteleme süresinin 19 Mayıs 2014'te dolacak olması nedeniyle geçen hafta yeniden aynı taleple savcılığa dilekçe sunmuştu.

Kılınç'ın, 5,5 aylık ikiz çocukları bulunuyor.