Mülteciler mesleklerine göre işe alınacak

Egeli sanayiciler Suriyeli mültecilere istihdam olanağı sağlayan yasal düzenlemenin ardından mültecilerin mesleklerini araştırdı. Mültecileri, çeşitli mesleklerden işe alımlar için süreç başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada Kemalpaşa'da sanayicinin su ihtiyacını çözecek olan Yiğitler Barajı'nın yapımı için Kalkınma Bakanlığı'nın koyduğu şerhin cuma günü kaldırıldığını belirterek, barajın yapımına başlanacağını söyledi.

Yorgancılar, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) otoyol bağlantısı konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü'ne sorunu çözmeleri yönünde talimat verdiğini anlattı. Suriyeli mültecilere istihdam olanağı sağlayan yasal düzenlemeye dikkat çeken Yorgancılar, İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan aldıkları bilgiye göre mülteciler arasında kaynakçı, ayakkabıcı, plastikçi, gıdacı ve tekstilcilerin yer aldığını belirterek, "Bunların sisteme nasıl kazandırılacağı ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Kayıt dışı çalıştıranların kayıt altına alınması sağlanacak. Oturma raporunda bazı sıkıntılar var bunların aşılması gerekiyor" dedi.

Osman Pazarlama'yı örnek verdi

Ar- Ge konusunda doktora yapan EBSO Meclis Üyesi Erdem Dinçsoy, sanayicilere Şahan Gökbakar'ın yazıp oynadığı 'Osman Pazarlama' filmini göstererek, sosyal medyanın güncel pazarlama yöntemi olduğunu bunun için arama motoru google'ın CEO'nun meclise davet edilip, bilgi alınması gerektiğini, dünyanın en büyük satış organizasyonlarından biri olan Alibaba'ya giriş ücretinin 5 bin lira olduğunu anlatarak istihdamı artırmak ve ülkeye katma değer kazandırmak için Ar-Ge'nin artırılması gerektiğini söyledi. Asansör meslek komitesi üyesi Hasan Onur Ercan, bundan sonra yapılacak inşaatlarda konutlar da dahil en küçük asansörün 10 kişilik olacağını belirterek, yetersiz denetim sonucunda uygunsuz, denetimden bir şekilde geçmiş tabela firmalarının sektöre zarar verdiğini ifade etti.