MÜSİAD ve KOSGEB "girişimci" yetiştirecek

MÜSİAD ve KOSGEB arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MÜSİAD ve KOSGEB arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandı. Kendi işini kurmak isteyen MÜSİAD Gençlik Kurulu Üyelerini hedefleyen protokol, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırmak amacıyla yapılan kurumsal ve uygulamalı eğitim programlarını kapsıyor. Eğitim sonunda da KOSGEB onaylı Katılım Belgesi alınıyor. Talep edildiği takdirde bu olanaklardan MÜSİAD üyeleri de yararlanabiliyor.

Protokolün imza töreninde konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'de KOBİ'lerin birçok zorlukla mücadele ettiğini söyledi. Vardan, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'de, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer almak istiyorsak, ekonomimizin belkemiği KOBİ'lerin sıkıntılarını giderme zorunluluğumuz aşikardır" diye konuştu.

Kaplan: İstihdamı da çözer

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, ülkenin KOBİ ve girişimciler ile kalkınacağını kaydetti. Girişimciliğin geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Kaplan, "Girişimci potansiyelini sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirebilirsek, bu gerçekten ülkemiz adına önemli olacaktır. 2023'teki hedeflere böyle varacağız. 2010 yılında 7 bin arkadaşa girişimcilik eğitimi verdik. Bu on aylık rakam. Yıl sonunda bu rakamı 12 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi. Yeni girişimciler yetiştirmeyi planladıklarını vurgulayan Kaplan, böylelikle ülkenin istihdam sorununun da çözülebileceğini ifade etti. Kaplan, "Bu tip çalışmaların istihdam sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını umuyorum" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir