NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı tamamlandı

2011'deki NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı Türkiye'de yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖD-FELSÖ - NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı sona erdi.

Macaristan'ın Göd-Felsö şehrindeki Polus Palace Oteli'nde dün başlayan toplantıda Türkiye'yi Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu temsil etti. 18 NATO Avrupa ülkesinin Hava Kuvvetleri Komutanlarının katıldığı toplantıda, 2011 yılında NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı'nın Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Toplantının sona ermesinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısının Türkiye'de yapılmasına karar verildiğini, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Orgeneral Babaoğlu, toplantıyla ilgili olarak, şunları kaydetti:

"15 yıldan bu yana her yıl düzenli bir şekilde yapılan toplantı bu yıl Macaristan'da gerçekleşti. Toplantıda tüm Avrupa ülkelerinin hava kuvvetlerini ilgilendiren konular üzerinde konuştuk. Bu yılki toplantıda daha ziyade hava sahasının kontrolü, kaçırılan uçaklar, bunlara yapılacak işlemler, bu alanlardaki yardımlaşmalar konularını görüştük. Öte yandan muhataplarım 2011 yılında Türk havacılığının 100. yıl dönümü olacağını, dolayısıyla 2011 yılında bu toplantıya Türkiye'nin ev sahipliği yapması ricamızı memnuniyetle karşıladılar."

Orgeneral Babaoğlu, toplantının bitmesinin ardından 16-17 Ağustos günlerinde Macaristan'ın Kecskemet şehrinde yapılacak Uluslararası Hava Gösterilerine iştirak edecek. Orgeneral Babaoğlu burada Türk Yıldızları'nı izleyerek, Türk pilotlarına moral verecek.

Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 17 Ağustos gecesi Türkiye'ye dönecek.