NATO komutanı: Türkiye'ye baskıyı sürdüreceğiz

NATO Müttefik Hava Kuvvetleri Komutanı Tod Walters, Türkiye'ye S-400 yerine NATO sistemlerine entegre olabilen bir hava savunma sistemi satın alması yönünde 'baskı' yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NATO Müttefik Hava Kuvvetleri Komutanı ve ABD Hava Kuvvetleri Generali Tod Walters, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almasını ‘kendi ulusal kararı’ olarak niteleyerek, Türk askeri yetkililerine, NATO sistemlerine entegre olabilen bir sistem satın almaları yönünde 'baskı' yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Reuters'a konuşan Walters, “S-400 anlaşmasında henüz sona gelinmedi. Daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye’de S-400 yok” dedi. Walters, "NATO olarak bölgede artık S-400 kapasitesine sahip ve ortak çalışabilirlik seviyesi yüksek silahlarımız var" ifadesini kullandı.

NATO üyesi Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alma kararı, sistemin NATO savunma sistemlerine entegre edilememesi nedeniyle ittifak içinde tartışmalara yol açmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin S-400'ün yanı sıra Fransa ve İtalya'dan da hava savunma sistemi almayı düşündüğünü belirtmişti.

Türkiye son olarak, Fransız-İtalyan konsorsiyumundan füze satın alımının yolunu açan bir niyet mektubu imzaladı.

Türkiye savunmada İtalya ve Fransa'yla iş birliğine gittiTürkiye savunmada İtalya ve Fransa'yla iş birliğine gitti

 

Türkiye'ye S-400 uyarısıTürkiye'ye S-400 uyarısı