New York Borsası Fed öncesi düşüşte

New York Borsasında endeksler, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam açıklanacak faiz kararı öncesinde güne düşüşle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York Borsasında endeksler, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam açıklanacak faiz kararı öncesinde güne düşüşle başladı.

Açılışta, Dow Jones Endeksi 7,68 puan (yüzde 0,05) azalışla 16.732,27 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 2,39 puan (yüzde 0,12) değer kaybederek 1.992,92 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 6,52 puan (yüzde 0,13) düşüşle 4.882,72 puan oldu.

Küresel piyasalarda gözler bugün Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) saat 21.00'de açıklanacak toplantı kararlarında olacak. Piyasalarda, FOMC toplantı kararı bildirisi ve sonrasında Fed Başkanı Janet Yellen'ın basın toplantısının birçok konuya ışık tutabilir nitelikte olacağı beklentisi hakim. Fed eğer bugünkü toplantıda faizleri artırmazsa bu yıl içinde ekim ve aralık aylarındaki FOMC toplantılarında da faiz artırımı ihtimali gündeme gelecek. Analistler, faiz artırım kararı sonrasında ilk reaksiyonun özellikle gelişen ülkelerde olacağını belirterek, sonrasında ise durulma ve öngörülebilirlik nedeniyle oynaklığı daha düşük piyasalarla karşılaşma ihtimalinin artacağını ifade ediyor. 

Bu arada ABD'de bugün açıklanan verilere göre, geçen hafta ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı önceki haftaya kıyasla 11 bin azalarak 264 bin kişi oldu. Ağustos ayına ilişkin konut başlangıçları ise önceki aya göre yüzde 0,3 düşüşle 1 milyon 126 bin olarak gerçekleşti.