New York Taksi ihalesini Nissan kazandı

ABD basınında yer alan haberlere göre 1 milyar dolarlık ihaleyi Japon üretici kazanırken, Türkiye'den Karsan elendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK/İSTANBUL - Türkiye'den Karsan'ın da iddialı adaylardan biri olduğu New York'un yeni nesil taksi ihalesini Japonya'dan Nissan Motor Co'nun modelinin kazandığı ileri sürüldü.

New York Daily News Gazetesi'nin ismini açıklamadığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberine göre, kentin kararı verecek olan Taksi ve Limuzin Komisyonu, tercihini Japon firmadan yana kullandı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık ihalenin resmi sonucunun bugün içinde açıklanması bekleniyor.

İhalede kısa listeye kalan diğer iki firma ise Türkiye'den Karsan ve ABD'li Ford Motor Co.'ydu. Dün New York Times Gazetesi'nde çıkan bir haberde de Karsan'ın 'tecrübesiz' bulunduğu nedeniyle kazanamadığı ileri sürülmüştü.

Karsan: Resmi açıklama ulaşmadı

Karsan Otomotiv A.Ş, New York Times'ın, Karsan'ın ihaleden elendiği yönündeki haberine ilişkin, ''Şu ana kadar Taksi ve Limuzin Komisyonu'ndan konu ile alakalı tarafımıza yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır'' açıklamasını yaptı.

Karsan'ın açıklamasında, New York Times Gazetesi'nde yayımlanan haberden, Karsan'ın da haberdar olduğunu, ancak şu ana kadar Taksi ve Limuzin Komisyonu'ndan konu ile alakalı Karsan'a yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, resmi açıklamanın komisyon tarafından yapılmasını takiben konunun kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

New York Times'in haberinde New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan firmasının ''V1'' modelinin, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun kararıyla yarış dışı kaldığı iddia edilmişti.

Haberde, ''Geleceğin Taksisi'' ihalesinde Nissan ve Ford ile birlikte finale kalan Karsan'ın elenmesine gerekçe olarak ''ABD pazarında daha önce tecrübesi bulunmayan firmanın yeni dizaynını güvenilir bir şekilde pazara sunması noktasında çekincelerin olması'' öne sürüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir