Norveç ve İsveç'de bomba alarmı

Oslo'daki uluslararası havalimanı tren istasyonunda ve Stockholm'un merkezinde yer alan bir metro istasyonunda bomba alarmı verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSLO/STOCKHOLM  - Oslo uluslararası havalimanı tren istasyonunda, bir trene bomba konulduğu mesajı bulunmasının ardından verilen bomba alarmı kaldırıldı.  İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir metro istasyonunda da, şüpheli bir paket bulunmasının ardından tahliye emri verildi.

Oslo'da mesajın bulunduğu trende yapılan aramalar sonucu hiçbir patlayıcı maddeye rastlanamayınca bomba alarmının kaldırıldığı belirtildi. Polis yetkililerinden Svein Arild Hallaas, "Bütün treni aradık, hiçbir şey bulamadık, demiryolu trafiğe yeniden açıldı" dedi.

Norveç Ulusal Demiryolları İdaresi sözcüsü, trende patlayıcılar olduğuna dair notların bulunduğunu, bu mesajların bulunduğu tren ile havalimanının hemen yanında yer alan istasyonun akşam saatlerinde hemen boşaltıldığını belirtmişti. Polis trende arama yaparken tren istasyonundaki tüm trafik geçici olarak durdurulmuştu.

Hava trafiğinin ve havalimanının bu alarm durumundan etkilenmediği belirtildi.

Stockholm

İsveç'in başkenti Stockholm'un merkezinde yer alan bir metro istasyonunun, şüpheli bir paket bulunmasının ardından tahliye edildiği bildirildi.

Stockholm polisinin bir sözcüsü AFP'ye yaptığı açıklamada, bir makinistin yaptığı ihbar üzerine, Kungsträdsgaarden istasyonunun tamamen boşaltıldığını ve bomba uzmanlarının olay yerine gelerek paketi incelemeye başladıklarını belirtti. Sözcü, "Paketin ne olduğunu bilmiyoruz onun için de dikkatli davranıyoruz" dedi.

İsveç, 11 Aralıkta ilk defa bir intihar saldırısının hedefi olmuştu. Stockholm'de iki patlama meydana gelmiş. Birinci patlamada, üzerinde bomba taşıdığı anlaşılan Teymur Abdülvahap ölmüş, ikinci patlama ise saldırganın arabasında meydana gelmiş ve 2 kişi yaralanmıştı. Polis yaptığı açıklamada, saldırgan tren istasyonu ya da alışveriş merkezine giderken üzerindeki bombaların zamansız patladığını belirtmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir