Novi Pazar ziyaretine sis engeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sırbistan resmi ziyaretinin ikinci günü hava muhalefeti nedeniyle iptalle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanın Müslüman Boşnakların çoğunlukta yaşadığı Sancak Bölgesi'ndeki Novi Pazar'a yapacağı ziyaret hava şartları sebebiyle iptal edildi. Başbakanın bugün öğle saatlerinde Belgrad'dan Novi Pazar'a helikopterle geçmesi planlanıyordu. Bu nedenle Başbakanlığa ait iki helikopter Türkiye'den Sırbistan'a geldi. Ancak helikopterler Belgrad'da etkili olan yoğun sis nedeniyle Sırbistan'ın başkentine inemedi. Helikopterler Sırbistan'ın Niş şehrine iniş yaptı. 

SİS ÜÇLÜ BULUŞMAYI DA ENGELLEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Belgrad'da Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuciç ile bir araya gelip birlikte Novi Pazar'a gitmesi planlanmıştı. Ancak Bosna Başbakanı Zvizdic de sis engeline takıldığı için Belgrad'a gelemedi. 

NOVİ PAZAR'DA BULUŞACAKLARDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Belgrad'dan karayoluyla Niş şehrine geçmesi, burada bekleyen helikopterle Novi Pazar'a hareket etmesi planlanmıştı ancak o da olmadı. Sis sadece Belgrad'da değil Sırbistan'ın tamamında etkili olunca ziyaret iptal edilmek zorunda kaldı. 

MİRSAD TÜRKCAN VE EMİNA SANDAL'IN MEMLEKETİ

Sırbistan'ın Novi Pazar şehri Türkiye'ye yakınlığıyla biliniyor. Boşnak Müslümanların çoğunlukta olduğu şehir Milli Basketbolcu Mirsad Türkcan ve Mustafa Sandal'ın eşi Emina Sandal'ın memleketi olarak tanınıyor.

CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞÜP TÜRKİYE'YE DÖNECEK

Novi Pazar ziyaretinin iptal edilmesi nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu Sırbistan Cumhurbaşkanını ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye dönecek.