Nuraks Aksesuar, ihracatı yeni pazarlarla artıracak

Büyümeye yönelik hedefleri kapsamında tesise iki yeni enjeksiyon makinesi daha ekleyen firma, üretim kapasitesini yüzde 25 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI 

KAYSERİ - Plastik mobilya ayakları, mobilya aksesuarları ve kulpları üreten Nuraks Aksesuar, bu yıl makine yatırımı ile üretim kapasitesini yüzde 25 artırdı. Firma, yıl sonuna kadar yeni pazarlara açılarak, ihracatını artırmayı hedefliyor. 2015’te Makedonya ve Rusya’yı ihracat pazarlarına eklediklerini bildiren Nuraks Aksesuar ortaklarından Mustafa Sarıyıldız, "Rusya’da bulunan bayiliğimiz ile oradaki işlerimizi takip ediyoruz. Bugün itibarıyla beş ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl Azerbaycan, Romanya, Bulgaristan ve Cezayir’e ihracata başlamayı planlıyoruz. Satışlarımızda ihracat payını artırmak için pazar araştırması yapıyoruz" dedi.

Yurtiçinde 92 bayilerinin bulunduğu bilgisini veren Mustafa Sarıyıldız, "Mevcut müşterilerimizin yaklaşık yüzde 70’i mobilya üreticileri, yüzde 30’u ise hırdavat ve malzemecilerden oluşuyor" diye konuştu. Nuraks Aksesuar’ın 2012 yılında kurulduğunu kaydeden Sarıyıldız, Kayseri Organize OSB’de 800’ü açık, bin 800 metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını söyledi. 

"Boya tesisi kurmak için çalışmalar devam ediyor" 

İç ve dış pazarda dengeli büyümek istediklerini dile getiren Mustafa Sarıyıldız, "Tesisimize iki yeni enjeksiyon makinesi daha ekleyerek, üretim kapasitemizi yüzde 25 artırdık. İhtiyaç halinde yeni makine yatırımları yapacağız. Şu anda bir boya tesisi kurma çalışmalarımız sürüyor. Günde yaklaşık 15 bin adetlik üretim yapıyoruz. Makine parkımızı genişlettikçe müşteri portföyümüzde de artış olacağını düşünüyoruz" yorumunu yaptı. 

Ürün çeşitliliği ve tasarım alanında da çalışmalar yaptıklarını belirten Mustafa Sarıyıldız, "Bünyemizdeki Ar-Ge faaliyetlerimizin dışında, çalıştığımız mobilya firmalarının Ar- Ge departmanlarıyla da temas halindeyiz. Bu doğrultuda yeni ürünler tasarlıyoruz. Ayda en az iki yeni ürün çalışması yapıyoruz" açıklamasını yaptı. ISO ve TSE standartlarında ürünler imal ettiklerini aktaran Sarıyıldız, geniş bir ürün gamına sahip olduklarını sözlerine ekledi.