Nurel, 'Life 7' ile virüslere karşı savaş başlattı

Nurel Medikal, hijyen ve yara bakımı ürünlerinin yer aldığı Life 7 markası ile artık son tüketiciye de ulaşacak. Şirket, antimikrobiyel ve antiviral setleriyle Sars ve Ebola gibi virüslerin yayılmasının önlenmesine destek sunmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Nurel Medikal, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği antimikrobiyel ve antiviral setleri içeren Life 7 markasıyla zararlı ve ölümcül virüslerin yayılmasının önüne geçmeyi planlıyor. İlk kez, geçen yıl Almanya’daki Medica Fuarı’nda tanıtılan ürünler Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde “Santez” projesi olarak geliştirildi. Life 7 markasıyla son tüketiciye de ulaşacak olan yeni ürün grubu, anti bakteriyel ürünlerden farklı olarak, hem antiviral hem de antimikrobiyal özellik taşıyor. Proje kapsamında hasta bezi, bebek alt değiştirme bezi, yatak koruyucu, yara bakım kitleri, ıslak mendil grupları, su ve sabun gereksinimi olmayan ovalama esası ile temizleyen yatalak hasta saç temizleme bonesi, hasta yıkama eldiveni gibi birçok ürüne; antimikrobiyal ve antiviral özellik kazandırıldığı belirtiliyor. 

4 yıl süren klinik ve akademik çalışmaların ardından geliştirilen Life 7’in Mers, Sars ve Ebola gibi virüslerin yayılım hızını düşürebileceğini belirten Nurel Medikal Genel Müdürü Nazmi Şentürk, “Hijyen grubu ve yara bakım ürünleri olmak üzere iki ana grupta pazarda olacağız. Biz bunları ilk üretiyoruz iddiasında değiliz ama markamız özellik olarak ilkleri barındırıyor. Yeditepe Üniversitesi ile yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirilen ürünlerde Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü tarafından geliştirilen antimikrobiyal DLN Protection Teknolojisi kullanılıyor” bilgisini veriyor. Markanın yılın ikinci yarısında pazara sunulacağını açıklayan Şentürk, ürün gamına 14 yeni ürünün daha katılacağını söylüyor. Şentürk, “Yılın ikinci yarısında pazarın nabzını ölçmüş, geri dönüşler ile ürünlerin nihayi halini belirlemiş olarak pazarda yer almaya başlayacağız. 2016’dan itibaren de güçlü bir şekilde Life 7’yi ayağa kaldıracağız ve pazarlaması için ayrı bir birim oluşturacağız” diyor. 

Yara bakımı alanında yapılan klinik çalışmaların devam ettiğini aktaran Şentürk, “Yara bakım ürünlerini de kit halinde tasarladık. İçinde bandaj, solüsyon, krem, jel, kan durdurucu gibi ürünler bulunuyor. Yaptığımız klinik çalışmalarda 2 yıl boyunca ülser problemi olan kişilerde jel ve krem kullanımı sonunda 2 ay gibi kısa bir sürede yaranın kapandığını gördük. Klinik çalışmaları sıklaştırarak devam ediyoruz. Bu alanda askeriye ile de görüşmelerimiz başladı” açıklamasını yapıyor. 

Bu yıl ihracata odaklanacak 

Şirketin faaliyetleri hakkında bilgi veren Şentürk, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin metrekaresi steril oda olmak üzere toplam 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesisinde 100 çalışanla günlük 84 metreküp sterilizasyon kapasitesiyle çalıştıklarını söylüyor. Hijyenik koşullarda üretim yapılmasını sağlayan temiz oda, bu ürünleri paketleyecek otomatik paketleme makineleri ve sterilizasyon sistemi ile sektörde fark yarattıklarını vurgulayan Şentürk, günlük sterilizasyon kapasitelerini “iki TIR malzemenin günde iki defa sterilize edilmesi” ifadesiyle açıklıyor. Ürünlerinin iç piyasada “A Plus” olarak kategorize edilen hastanelerde kullanıldığına dikkat çeken Şentürk, bu yıl yüzde 28 olan ihracat oranını da yüzde 50’ye çıkaracaklarını vurguluyor. Şentürk, ihracatta 32 olan ülke sayılarına 12 yeni pazarın daha ekleneceğini dile getiriyor. 

Yüzde 118’lik büyüme hedefliyor 

Geçen yılı ciroda yüzde 35 büyüme ile kapattıklarını söyleyen Şentürk, bu yıl bir sıçrama yaşayarak yüzde 118 büyüme planladıklarına dikkat çekiyor. Şentürk, “Stratejik pazarlara yöneldik. İleri teknoloji ile katma değerli ürünler imal ederek, ürün bazlı inovasyona odaklandık. Maliyetlerimizi yüzde 10- 12 oranında geri çekeceğiz" diyor.

“Antimikrobiyel ceset torbası da üreteceğiz” 

Ar-Ge çalışmaları kapsamında antimikrobiyel ceset torbası üretimi fikrinin de oluştuğuna dikkat çeken Nazmi Şentürk, “Piyasada olan bir ürün ama biz onu antimikrobiyel yapacağız. Yeditepe Üniversitesi ile çalışıyoruz. Bu çalışma ile sıvı taşması ve koku sorununu çözeceğiz. Bu projemize yoğun bir talep var” bilgisini veriyor.

İhracat ağına 12 yeni ülke daha ekleyecek

İhracat çalışmaları hakkında bilgi veren Nurel Medikal Genel Müdürü Nazmi Şentürk, “İngiltere’ye ürün gönderiyoruz. Amerika’ya da ticareti başlatabilmek için belgelendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Japonya, Güney Amerika pazarlarıyla da bağlantılar kurduk. Japonya, bizim sektörümüzle ilgili yüzde 60 oranında ithalat yapan bir ülke. Japonya bizim için önemli bir pazar. Irak, Suriye, İran, Tunus, Libya, Ürdün gibi ülkelerden de deneme siparişleri alıyoruz. Malezya’ya kadar bir ağımız oluştu. Bu yıl Yunanistan, Avusturalya, Şili, Meksika ve Paraguay gibi ülkelerle ihracata başlayacağız. İhracatta 32 olan ülke sayımıza 12 yeni ülke katılacak” diyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir