Nusaybin'de göç devam ediyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 4 mahallede ailelerin göçü devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 4 mahallede ailelerin göçü sürüyor. 

Teröristlerin kazdığı hendekler ve kurdukları barikatların temizlenmesi amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallesi sakinleri, tedirginliğin devam etmesi nedeniyle ilçe dışına ve diğer mahallelere taşınıyor. 

Ara sokaklardan el arabalarıyla taşıdıkları ev eşyalarını ana caddede bekleyen kamyonetlere yükleyen mahalle sakinlerinin bazıları, ilçedeki diğer mahallelere, bir kısmı da İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep ve Adana gibi illere göç ediyor.  

İstanbul'a taşınıyor 

Nezete A, 10 yılı aşkın süredir Fırat Mahallesi'nde oturduğu evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Nezete A, şöyle konuştu: 

"Evimin olduğu sokağa kazılan hendeğe tuzaklanan bomba patlatıldı. Evimizin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. Çok şükür, patlamadan önce başka mahallede kalan akrabamızın yanına yerleşmiştik. Şimdi mecburen evimizi boşalttık, İstanbul'da çalışan bir oğlum var. Kalan eşyalarımızı da aldık, onun yanına gidiyoruz." 

İlçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde 6 Aralık Pazar günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 9 Aralık Çarşamba günü kaldırılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir