O muhtar konuştu

Bölük, "Kılıçdaroğlu'nun belirtilen adreste oturmadığını tespit ettik ve gerekli işlemleri yaparak Nüfus Müdürlüğüne istenilen bildirimi yaptık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılı İdari Mahalli Yerel Seçimlerinde İstanbul'da ikamet ettiği Kağıthane Merkez Mahallesi Muhtarı Süleyman Bölük, İlçe Seçim Kurulunun, Nüfus Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda seçmen listelerini hazırladığını anımsatarak, "Emniyet ve muhtarlığın suçlanması, bana göre etik değil" dedi.

Bölük, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılı İdari Mahalli Yerel Seçimlerinde, Ankara Çankaya Nüfus Müdürlüğündeki kaydını, Kağıthane Ece Sokak No:16 A/4 Blok Daire 38'e aldırdığını söyledi.

Muhtarlıklara, her seçimden sonra her ay Nüfus Müdürlüğünden "Forum-D" adlı bir doküman gönderildiğini belirten Bölük, bu dokümanda yer alan isimlerin belirtilen adreslerde oturup oturmadıklarının tespitinin istendiğini ifade etti.

2009 seçimlerinden sonra tüm vatandaşların adreslerine baktıkları gibi Kılıçdaroğlu'nun da Kağıthane'deki adresine araştırma yapmak için baktıklarını anlatan Bölük, "Kılıçdaroğlu'nun belirtilen adreste oturmadığını tespit ettik ve gerekli işlemleri yaparak Nüfus Müdürlüğüne istenilen bildirimi yaptık. Bunun üzerine Nüfus Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu'nun oturum adresini askıya alıyor" dedi.

Referandum için vatandaşların gerekli kontrolleri yapması amacıyla seçmen listelerini astıklarını belirten Bölük, "Kılıçdaroğlu'nun seçmen listesinde isminin bulunmamasında bir kasıt yok. İlçe Seçim Kurulu, Nüfus Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda seçmen listelerini hazırlar. Emniyet ve muhtarlığın suçlanması, bana göre etik değil" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir