O para bu çantaya sığmaz

Şike davasının 7'nci duruşmasında Aziz Yıldırım ifade vermeye devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - "Futbolda şike" davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor'a verildiği iddia edilen şike parasının, sözü edilen çantaya sığmayacağını, salona getirdiği bir çanta ve sembolik paralar ile anlattı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Yıldırım, Sivasspor'a siyah bir çanta içinde şike ve teşvik parası gönderildiğine dair iddialara ilişkin savunma yaptı.
Salona siyah bir çanta ve sembolik 2,5 milyon dolar getiren Yıldırım, yanına gittiği tutuklu sanık Abdullah Başak'ın çantayı tutmasını istedi. Daha sonra paraları çantaya doldurmaya çalışan Yıldırım, yaklaşık 1 milyon dolar konulan çantanın dolması üzerine Yıldırım, "Bu çantayla Sivas'a gitse gitse 1 milyon dolar gider. Bu çanta 1 milyon dolar parayı ancak alır" dedi.
Yıldırım, "Utanıyorum emniyetin bu çalışmasından. Çanta değiş tokuş yapılırken fotoğrafını çekmek yerine, gelip basıp çantayı açsanıza. Onlarda çantanın içinde para olmadığını biliyorlar. Bu yalan. Onlarda biraz ahlak varsa, bizim ailelerimizi getirdikleri noktayı düşünerek bizden bu çanta için özür dilemeleri gerekiyor" dedi.
Bir dosta bunu yapmak suç mu?
Yıldırım, tutuklu sanık Abdullah Başak'ın "Mini Cooper" marka otomobilinin şike parasıyla alındığı iddialarına ilişkin de, şunları söyledi:
"Abdullah Başak'ı, İlhan Ekşioğlu vasıtasıyla tanıyorum. Hoş sohbet, güler yüzlü biri. Sizde burada tanıdınız. Zaten başkada özelliği yok. Sivasspor da yenik durumdayken Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu ile konuşuyor. 'Biz maçı kazanacağız' diyorlar. Onu da şike olarak algılamışlar. Maçtan sonra İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak'a, 'ne hediye alayım sana' diyor. O da, 'saat al' diyor. Sonra vazgeçti. Araba alındı. O da kız kardeşine hediye etti
Biz varlıklı insanlarız. Allah'a şükür bize iyiliği dokunmuş insanlara yardım ederiz. Bir dosta bunu yapmak suç mu?. Ben 50 talebe okutuyorum onlara bir şey olsa beni içeri alacaklar demek ki."
İspat edemezlerse istifa etsinler
Yıldırım, kendilerinin tutuklu sanık Olgun Peker'in çetesiyle bağlantılı olduğunu iddia edildiğini ifade ederek, "Nasıl bir çete olduğunu da burada gördük. 6222 sayılı yasa çıkmasaydı ben buraya dolandırıcılıktan çıkacaktım. Bu yasa çıkınca Olgun Peker'le burada şikeden yargılanıyoruz" diye konuştu.
Yıldırım, futbolcu İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiğine ilişkin iddiaları da yanıtladı. Yıldırım, söz konusu iddianın hiçbir dayanağının bulunmadığını öne sürerek, "Eğer verdiysem ispat etsinler. Gidip kendimi Boğaziçi Köprüsü'nden atarım. Bunu ispat edemezlerse, o emniyet mensupları, müdürleri görevlerinden ayrılıp istifa etsinler. Yargı karşısına çıksınlar. Bunu talep ediyorum. İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullanmıştır. Kendisini hayatımda görmedim. Sadece Metris'te gördüm. Bu konuları spor yaparken sordum, 'neden böyle yaptın?' dedim" diye konuştu.
Fenerbahçe Türkiye'dir
İddianameyi eleştiren Yıldırım, iddianamede yer alan konuşma kayıtları çözümlerinde şikeye ilişkin konuşma bulunmadığını öne sürerek, savunmasını şöyle sürdürdü:
"İddianamede maçlarla ilgili 99 tape yer almış. Bunlardan sadece 9'u bana ait görünüyor. Şikeye ait bir tane bile tape yok. 100 bin euro kimseye verilmedi. Hayali suçlarla büyük paraların döndüğü kurgulanmış. Hapse bir şey demiyorum. Gerekirse 10 sene yatarım. Ama Fenerbahçe'yi temize çıkaralım. Fenerbahçe üzerine büyük bir oyun oynanmıştır. Fenerbahçe Türkiye'dir, Anadolu'nun bir takımıdır. Fenerbahçe'yi Türkiye'den kimse ayıramaz. Sırf Aziz Yıldırım'ı cezalandıracağız diye kulübü bu işe katmak hiç şık olmadı. Bunu yapanları tarih yargılayacaktır.
Bundan sonraki süreçte şahsımla ilgili tek bir isteğim olmayacaktır. Tek isteğim var, Fenerbahçe'nin temize çıkarılmasıdır. Bu davaya önce Fenerbahçe camiası olarak bakılmalıdır. Bizi dünyaya rezil ettiler. Bugün Avrupa'da herkes şike yapıyor. Onlar kendi içlerinde hallediyor. Ama biz dünyaya açtık.Temize çıkacağımızı biliyorum."
Savunmasını tamamlayan Aziz Yıldırım'a, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, 2001 yılında sabıkasının göründüğünü söyledi. Aziz Yıldırım ise "Ne yapmışım bilmiyorum" demesi üzerine Başkan Ekinci, "Gerekirse mahkemeden isteriz""dedi.
Paranın taşındığı iddia edilen çantayı gösterdi
"Futbolda şike" davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, Sivasspor maçıyla ilgili Yıldırım'ın duruşma salonunda yaptığı mizansende kullanılan dolarları ve paranın taşındığı iddia edilen çantayı basın mensuplarına gösterdi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmanın öğle arasında bina dışına çıkan Kaya, mizansen için sembolik olarak hazırlanan bir kutu içindeki 2,5 milyon doları ve paranın taşındığı iddia edilen elbise çantasını medya mensuplarına göstererek, soruları cevapladı.
Fenerbahçe'yi rezil ettiler dünyaya
Avukat Abdullah Kaya, bir gazetecinin "Tahliye talebinde Aziz beyin sağlık sorunlarını gerekçe gösterecek misiniz?" şeklindeki soruya, "Göstereceğiz tabii. Doğan Yurdakul beyefendinin tahliyesine sevindik. Hepsi mahkemenin önüne sunulacak. Başkan şunu açıkça söyledi; 'Ben tahliye, beraat istemiyorum, ama Fenerbahçe'yi rezil ettiler dünyaya. Fenerbahçe temizlenecek, buna inanmayanlar da inanacak. Biz de bu davanın sonunda zaten beraat edeceğiz' dedi" diye cevap verdi.
İddianamede şifreli ifadeler şeklinde geçen "Taş ocağı, taş ocağı işçileri" gibi kelimelerle ilgili bir soru üzerine de, Kaya şunları söyledi:
"Bunların hepsi kendilerinin temennileridir. Tamer Yelkovan'a soruyor, diyor ki 'Eyüp Sultan'a gittin mi?', 'İşlem tamam mı?' Şifreli konuşma denilerek Tamer Yelkovan'a suçlama getirilmiştir. Her maç öncesi Tamer Yelkovan'ın işlerinden birisi de, Eyüp Sultan'a gidip, kurban kesip başkana bilgi vermek. 'İşlem tamam', 'Bitti', 'Hallettik', 'Görev tamamlandı', 'Taş ocağına gittik, geldik' ya da 'Orayı hallettik', 'Dikimi yaptık' ifadeleri hepsi temennilerdir. Bu temennileri yaparken insanların kendi içlerinde kullandıkları tabirlerdir bunlar. Bu tabirleri tutup da işte taş ocağından taş mı maden mi çıkarıyorlar gibi anlam yükleme abesle iştigaldir. Maddi delillerle bunlar desteklendi."
Fenerbahçeli taraftarlardan destek
Adalet Sarayı önünde ilk iki güne göre çok az sayıda taraftar olduğu görülürken, sarı-lacivertliler ellerindeki pankartların yanı sıra tezahüratlarla, Başkan Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve amatör şubeler koordinatörü Cemil Turan'a destek vermeye çalışıyor.
Taraftarların, yarın tahliye taleplerinin değerlendirilecek olması nedeniyle, Çağlayan'da büyük bir katılımla desteğini sürdürecekleri ifade ediliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir