Obama Erdoğan'ı hayal kırıklığına uğratacak

Washington Times gazetesi, Erdoğan’ın Beyaz Saray’dan Suriye konusunda hayal kırıklığı ile ayrılacağını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHİNGTON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti, ABD medyasında haber ve yorumlara konu oluyor. Washington Times gazetesi, Erdoğan’ın Beyaz Saray’da ABD Başkanı Barak Obama’dan Suriye’de "uçuşa yasak bölge"yi talep etmesi beklendiğini belirterek "Ancak Sayın Erdoğan, muhtemelen hayal kırıklığı içinde ayrılacak" sözlerini kullandı. 

Washington Times, analistlerin Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Suriye konusunda istediklerini elde etmesinin pek olası görünmediği görüşlerine yer verdiği haberinde Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi’nin kıdemli savunma uzmanı Anthony Cordesman’ın ABD politikasında bir kaymanın, ancak ABD ve Rusya’nın düzenlemeye çalıştıkları Suriye görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması veya görüşmelerin yapılamayacağı anlaşılması durumda olabileceği değerlendirmesini de aktardı. 
Gazete "Suriye Sayın Erdoğan’ın Washington toplantılarına hakim olması beklense de Türk lideri, ülkesinin Iraklı Kürdistan ile derinleşen enerji bağları, Türkiye’nin İsrail ile ilişkisi ve İran’ın oluşturduğu tehdit ile ilgili sorularla karşı karşıya kalacağını" öne sürdü.