Öcalan da bu davada yargılanacak

KCK operasyonlarını eleştiren BDP'li Kaplan, "Öcalan bu davada yeniden yargılanacak, bütün gizli görüşmeler bu şekilde açıga çıkacak, bu dava, bir bumerang gibi dönüp dolaşıp hükümeti vuracaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 42'si avukat 46 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan soruşturmaya ilişkin, "İnanıyorum ki bu dava 21. yüzyıl davası olacak. Çünkü Öcalan yeniden yargılanacak bu davada" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İzmir Barosu Başkanı Sema Tektaş ve Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, bazı illerin baro başkanlığı temsilcileri, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 42'si avukat 46 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Öcalan, MİT ve hükümet de bu davada yargılanacak

Soruşturmaya ilişkin bir açıklama yapan BDP Grup Başkanveli Hasip Kaplan da adil yargılanmanın en temel unsuru olan savunma hakkına Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı yapıldığını ve savcılarda olan silahın, savunma makamında bulunmadığını ileri sürdü.

Bu soruşturmada avukatların, Öcalan'ın verdiği talimatları, Kandil'e götürdüğünün iddia edildiğini belirten Kaplan, devletin de İmralı'dan mektupları alıp bizzat Kandil'e ve Oslo'ya ulaştırdığının tespit edildiğini, bu konuda avukatların suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Kaplan, "İnanıyorum ki bu dava 21. yüzyıl davası olacak. Çünkü Öcalan yeniden yargılanacak bu davada. Eğer Öcalan avukatlarına talimat vermişse, kendisi de bu davada yargılanacak. Avukatlar da yargılanacak. Ama hükümet de devlet de MİT de bu davada yargılanacaktır. Ve bütün gizli görüşmeler bu şekilde açıga çıkacak, Türkiye, 'kral çıplak' diyecektir. Bu dava, bir bumergang gibi dönüp dolaşıp hükümeti vuracaktır" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından adliyeye BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Aysel Tuğluk da geldi.

BDP Mardin İl Başkanı da gözaltında

Mardin ve ilçelerinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında BDP Mardin İl Başkanı'nın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde KCK'ya yönelik yapılan operasyonda aralarında 1 ay önce seçimde BDP Mardin İl Başkanı olan Abdullah Akikol'un da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürülğüne götürüldü.

Gözaltına alınanların ifadesinin alınmasına başlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir