Öcalan, Demirtaş, Baydemir neden ölüm orucu tutumaz

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, PKK'lılar cezaevinde ölüm orucunda olduklarını örnek göstererek, "Öcalan, Demirtaş, Baydemir ve benzerleri neden ölüm orucu tutmaz?" diye sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Kürt siyasetinde sadece belli bir konumdaki kişilerin açlık grevi yaptığını belirtirken, "Sorum şu: Öcalan, Demirtaş, Baydemir ve benzerleri neden ölüm orucu tutmaz?" dedi. 
 
Tayyar, gündemdeki gelişmelere ilişkin Twitter'da takipçileriyle görüşlerini paylaşırken "PKK geçmişte muhalifleri ve hastaları ölüm orucuna zorlayarak veya canlı bomba yaparak ya da başına kurşun sıkarak tasfiye etti. PKK içi infaz 5 bin civarındadır" dedi. 
 
Faili meçhullere tepki gösteren kimilerinin, PKK'nın döktüğü bu Kürt kanı karşısında sus pus olduklarını kaydeden Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Şimdi bazı PKK'lılar cezaevinde ölüm orucundalar. Ana dilde eğitim ve Öcalan'a tecrit kalksın diyorlar. Sorum şu: Öcalan, Demirtaş, Baydemir ve benzerleri neden ölüm orucu tutmaz?" diye sordu.