”Öcalan'ı İmralı'dan kurtaracak hiç bir projenin içinde olmadık”

Başbakan Yardımcısı Arınç, memlekette kardeşlik olsun ve el ele verilsin diye çalıştıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALAŞEHİR - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Genel af gibi Öcalan'ı İmralı'dan kurtaracak hiç bir projenin içinde olmadık. Namusumu ortaya koyarak söylüyorum; hiç birimizin aklından da böyle bir şey geçmedi" dedi.

Arınç, Alaşehir Devlet Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 30 yıldır terör belası içinde olduğunu belirterek, kan ve gözyaşı akıtıldığını, şehitlerin tabutlar içinde geldiğini ve buna herkesin çok üzüldüğünü söyledi. "Gözyaşı dinsin, akan kan dursun" diyen Arınç, memlekette kardeşlik olsun ve el ele verilsin diye çalıştıklarını kaydetti. Terörle mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Bakan Arınç, şunları söyledi:

"Terörle mücadele etmek hepimizin görevi, askerin, polisin, hepimizin. Bunu yapacağız. Demokratik açılım diyerek ülkede bir taraftan terörü sona erdirmek, bir taraftan da milli birlik ve kardeşlik projesini konuşmaya başladık. Sekiz aydan bu yana çok büyük gelişmeler var. Ama bakın ekonomide söylendiği gibi 'Bunlar bu işi berbat etti, bu işi yapamadılar' dedikleri gibi, biz demokratik açılım dedikçe birileri diyor ki, 'Bunlar terörle masaya oturdu. Terörle mücadele etmiyorlar, müzakere ediyorlar'. Siz de onları çok iyi biliyorsunuz. 'PKK ile, İmralı ile işbirliği yapıyorlar. Onlar genel af çıkaracaklar, göreceksiniz Apo milletvekili bile olabilir. Artık bundan sonra ana dil, resmi dil haline gelecek. Üniter devlet yapısı bitecek'. Kim diyordu bunları, bazı muhalefet partilerinin ağzı çok laf yapan ve Türkiye'de ortalığı fesata sokmak isteyen birileri. Biz buna çok üzüldük, hiç böyle bir niyetimiz yok. Üniter devlet yapımız olacak. Bayrağımız, vatanımızın bütünlüğü olacak. Genel af gibi Öcalan'ı İmralı'dan kurtaracak hiç bir projenin içinde olmadık. Namusumu ortaya koyarak söylüyorum; hiç birimizin aklından da böyle bir şey geçmedi. Çok büyük iftiralar atıyorlar, yalanlar atıyorlar. Utanmadan, sıkılmadan, aklımızdan bile geçmeyen şeytanlıkları  bizim üstümüze yamamaya çalışıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi aydınlık günlere çıkaracağız."

Kılıçdaroğlu'nun Batman konuşması

Bugün gazetelerde CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Batman'da yaptığı konuşmayı okuduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, genel affa taraftar olduğunu söylediğini hatırlatan Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oldu mu şimdi bu? Ben gazetelerin yalancısıyım. Açın bugün Milliyet, Hürriyet gazetelerini, bütün gazeteleri, sayın Kılıçdaroğlu 'Biz genel affa taraftarız' diyor. Yanlış duymadınız, birbirinizi çimdikleyin. Diyor ki, 'Genel af istiyoruz'. Yani genel af olduğu zaman o bizi itham ettikleri, suçladıkları Öcalan, İmralı'dan çıkacak, evine gidecek demektir. Genel affın içine bir istisna koyamazsınız. E sen bununla bizi suçluyordun, aklımızdan geçmeyen şeyleri bize iftira atarak, 'Bunlar vatan hainidir, bölücüdür.' diyordun. Sadece onları suçlamayalım, başkaları da bu lafları söylüyordu. Peki şimdi sen 'Genel af istiyoruz' diyorsun. Nerede, Batman'da...Batman'da söylediğini Ankara'da da tekrar edecek misin? Hele hele Alaşehir'e gelip, burada da konuşacak mısın?"

Bu konularda ilginizi çekebilir