Odeabank'tan sermaye artırımına onay

Odeabank'ın 1 milyar TL'lik sermaye artırımı BDDK ve diğer kurumların onaylamasıyla tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Odeabank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve diğer düzenleyici kurumların resmi onaylarının ardından 1 milyar TL'lik sermaye artırımını gerçekleştirdi.

Banka açıklamasına göre, OHAL sürecinde ilk uluslararası doğrudan yatırımı Odeabank hayata geçirdi. 27 Haziran'da başlayan ve Odeabank'ın ana hissedarı Lübnan merkezli Bank Audi'nin yanı sıra Uluslararası Finans Kurumu (IFC), IFC Finans Kurumları Büyüme Fonu (IFC FIG Fonu) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) iştirak ettiği sermaye artırımı süreci tamamlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL ilanının ardından, uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisinin istikrarına duydukları güvenin teyidi niteliğindeki 1 milyar TL'lik sermaye artırımının tamamlanmasının ardından Bank Audi, sahibi olduğu yüzde 75'in üzerinde payla Odeabank'ın ana hissedarı konumunu sürdürüyor.

Sermaye artırımının sağlayacağı ek finansal imkanlar, Odeabank'ın Türkiye'deki reel sektöre sağladığı finansmanı genişletmesine, büyük ölçekli altyapı projelerini fonlamasına ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ihtiyaç duydukları finansmana daha kolay ulaşmalarını sağlamasına katkıda bulunacak. Odeabank ayrıca, bu sermaye girişi ile şube ağını, dijital bankacılık kanallarını ve teknolojisini güçlendirmeyi hedefliyor.