ODTÜ: 1071 Malazgirt, trafik sorununa çözüm olur

ODTÜ Rektörü Acar, açılışı olaylı bir şekilde gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Yolu'nun orta vadede, Ankara'nın trafik sorununa çözüm olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, açılışı yapılan 1071 Malazgirt Yolu'na ilişkin, "20 senedir ODTÜ bu yolun yapılmasına onay vermişti ve bu süreç içinde de mümkün olduğu kadar çatışmasız, tartışmasız bu yolun yapılması için çalıştık, bunu savunduk" dedi.  

Acar, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından ODTÜ Merkez Laboratuvarı'na uluslararası geçerliliği olan akreditasyon sertifikası verilmesi dolayısıyla düzenlenen törenin ardından, gazetecilerin, "1071 Malazgirt Yolu'yla ilgili bazı olaylar yaşandı. Bu yolun yapılışını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: 

"ODTÜ olarak bu yolla ilgili görüşlerimizi daha önce de belirttik. 20 senedir ODTÜ bu yolun yapılmasına onay vermişti ve bu süreç içinde de biz mümkün olduğu kadar çatışmasız tartışmasız bu yolun yapılması için çalıştık, bunu savunduk. Maalesef bu süreç bizim istediğimiz gibi olumlu bir düzeyde gitmedi ve açılışta da bazı protestolar yaşadık. Yolun bu şekilde mi projelendirmesi gerekirdi? Bu bize sorulmadı ama ümit ediyoruz bundan sonra kullanıcıların beklentilerini karşılar ve orta vadede, 'uzun vadeli' diyemeyeceğim Ankara'nın trafik sorununa bir çözüm olur" 

Bu konularda ilginizi çekebilir